Flicka död – påbackad av lastmaskin

avEmma Lindström, Josefin Silverberg, Per Arnsäter

En sexårig flicka har dött efter att hon blivit blivit påbackad av en lastmaskin på en lantgård i Älvkarlebys kommun utanför Gävle.

– Alla befinner sig i chock, säger Christer Nordström presstalesperson polisregion Mitt.

1 av 2 | Foto: ROGER NILSSON

En sexårig flicka har dött efter att hon skadades allvarligt när hon blev påbackad av en lastmaskin på en gård utanför Gävle.

Ambulanshelikopter och ambulans larmades till lantgården vid 16.18 på onsdagen. Flickan fördes till Akademiska sjukhuset i Uppsala i helikopter.

Enligt polisen är händelseförloppet kring olyckan oklart. Platsen är avspärrad för teknisk undersökning.

– Vi vet inget om själva olycksförloppet, men med tanke på hur läget är just nu kan vi inte gå in på några detaljer. Polisen ska göra en undersökning på gården i dag, säger Christer Nordström presstalesperson polisregion Mitt.

Flickans anhöriga är underrättade.

Enligt Gästrikes Räddningstjänst pågick hjärt- lungräddning på olycksplatsen och även räddningstjänsten från Skutskär larmades dit. Polisen skickade också två patruller till olycksplatsen.

Ska ha blivit påbackad

Enligt vakthavande befäl på polisregion Mitt som Aftonbladet talade med på onsdagskvällen var det oklart vad brottsrubriceringen skulle bli.

På torsdagsmorgonen är ingen person misstänkt för brott.

– Vi har inte kommit så långt än. Polisen har inte kunnat förhöra personer om olyckan på sådant sätt än, alla befinner sig i chock, säger Christer Nordström.

Polisen vill inte uttala sig om vem som körde fordonet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Gävle

Olycka