Trafik

Niclas, 52, hittade vansinnig trafikskylt

Av: 

Jonna Claesson

NYHETER

Niclas Nordström, 52, från Olofström ser många ovanliga trafikskyltar när han är ute och åker på vägarna. I fredags hittade han den mest ovanliga hittills.

– Jag är ju lastbilschaufför, så jag har sett en del genom åren. Men den här slog nästan alla, säger han.

Det var under fredagen som lastbilschauffören Niclas Nordström var ute och körde på vägarna i Skåne. När han kom till Tosteberga hamn, utanför Bromölla, såg han en mycket speciell trafikskylt som fick honom att häpna.

– Jag tyckte att det var en väldigt rolig skylt, lite väl hård kanske. Men det är inte allt för ofta man ser sådana här skyltar.

”Här slutar svensk lag. Detta område vaktas av en dubbelpipig hagelbössa tre dagar i veckan. Gissa vilka!” och ”Inbrottstjuvar skjuts. Överlevare skjuts igen”, står det på skylten.

Niclas har ingen aning om vem som har satt upp skyltarna eller varför, men han anar att det kan vara någon som är trött på inbrott och campare.

– Det är en uppställningsplats för husbilar precis där, så jag kan tänka mig att det är någon som inte gillar när det kommer objudna gäster till trädgården. Det finns även en äng precis utanför så det kan ju vara så att det är många som campar där utan tillåtelse, säger han och fortsätter:

– Eller så tycker personen i fråga inte om folk, säger han och skrattar.

Efter år på vägarna genom Sverige har Niclas skaffat sig ett intresse för ovanliga trafikskyltar men den han hittade i fredags var den mest speciella hittills.

– Jag är ju lastbilschaufför, så jag har sett en del genom åren. Men den här slog nästan alla. En gång när jag åkte på en liten väg i skogen såg jag en 110-skylt. Den var också rolig, men den tog jag dessvärre inte kort på.

Ingen anmälan

Enligt Henrik Johansson på polisen i Skåne, säger man att det inte kommit in någon anmälan på skylten.

– Jag har inte hört något om den och vi har inte fått in någon anmälan heller. Jag vet inte om det räknas som ett brott, jag har inte reflekterat över det. Skylten är ju inte riktad mot någon specifik person.

ANNONS

Hitta perfekta däck och jämför priser idag med hjälp av dina däckdimensioner!

Extern länk från Däckonline

Läs mer!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Trafik

Bromölla

Husbilar

Olofström

Inbrott