Sjöräddningen blev bestulna på sjukvårdsmaterial

1 av 2
Någon gjorde inbrott i båten och tog sjukvårdsmaterial.
NYHETER

Förra veckan gjorde någon inbrott i en räddningsbåt tillhörande Sjöräddningssällskapet i Öregrund – och tog båtens sjukvårdsmaterial.

– Vi jobbar ideellt och frivilligt för att kunna hjälpa andra. Att någon då går in och tar våra saker känns som en stor besvikelse helt enkelt, säger stationschefen Fredrik Myhrberg.

Någon gång mellan förra tisdagskvällen och torsdagen gjorde någon inbrott i Sjöräddningssällskapet räddningsbåt i Öregrund. Tjuven eller tjuvarna snodde med sig kommunikationsverktyg, kikare, en röd väska samt sjukvårdsmaterial.

– Man tömde vår sjukvårdsväska på grejer. Jag förstår inte vad man ska ha det till, säger Fredrik Myhrberg, stationschef i Öregrund.

Det var hans kollega som gjorde upptäcken på torsdagsmorgonen.

– Vi kompletterade ju de stulna sjukvårdssakerna direkt. Det var inget som störde vår operativa drift.

Men händelsen var upprörande, menar Fredrik Myhrberg.

– Vi jobbar ideellt och frivilligt för att kunna hjälpa andra. Att någon då går in och tar våra saker känns som en stor besvikelse helt enkelt. Jag vet inte ens hur jag ska sätta ord på det, säger han.

”Kan inte lita på människor”

I ett inlägg på Facebook skriver de om händelsen. Tusentals personer har upprörts och vill bidra med pengar.

En sån här dag är det väldigt tungt att va sjöräddare vi ställer upp helt frivilligt, alla båtar och material är skänkta av privatpersoner och företag för att vi tillsammans ska kunna rädda liv till sjöss”.

– Folk på orten har blivit väldigt uppjagade, de har reagerat starkt på det här.

De har anmält hos polisen – men Fredrik Myhrberg har inga förhoppningar på att brottet kommer att lösas upp.

– Vi har larm ombord men har inte känt att det behövts men nu är vi tvungna. Man kan inte lita på människor. Nästa gång någon går på blir det jävla liv, då blir de upptäckta, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM