Totalstopp när tåg evakuerades

avPer Arnsäter

NYHETER

Det blev totalstopp i tågtrafiken sedan ett tåg mellan Falköping och Stenstorp behövde evakueras på måndagsmorgonen.

– Ett elfel har lett till en fordonsskada på tåget vilket innebär att vi behöver flytta resenärer från tåget till ett annat för vidare färd, säger Carl-Johan Linde, presskommunikatör på SJ.

1 av 3 | Foto: Johanna Bäckström Lerneby

Vid 7-tiden var det en kontaktledning som inte fungerade som den skulle vilket gjorde att det blev problem med att strömsätta tåget. Felet innebar att ett SJ-tåg från Göteborg till Stockholm stod stilla en bit efter Falköping.

Strax innan klockan 9 stannade ett nytt tåg på rälsen bredvid det trasiga tåget. Passagerarna fick gå över till det nya tåget och klockan 09.10 rullade det vidare mot Stockholm. Enligt SJ:s presstjänst var det framme ungefär en timme efter utsatt tid.

Totalstoppet gav flera förseningar

Det trasiga tåget stod kvar till 11-tiden. Stoppet påverkade fjärrtågstrafiken mellan Göteborg och Stockholm, samt flera regionaltåg.

– Under evakueringen är det totalstopp, det innebär naturligtvis att det blir förseningar efteråt. När evakueringen är genomförd kan det ta en eller flera timmar innan varje tåg går efter tidtabellen, säger Lennart Helsing, presskommunikatör på Trafikverket.

ARTIKELN HANDLAR OM