Man skuren i ansiktet i Södertälje

NYHETER

En svårt skadad man kom in till sjukhuset i Södertälje i natt. Enligt polisen hade han skärskador i ansiktet och på halsen.

– Det bedöms av sjukhuset som allvarliga skador, säger Anders Mattsson, vakthavande befäl vid polisen i Stockholm, till TT.

Händelsen sätts i samband med ett stort bråk i Strängnäs.

Vid 00.30 på måndagsnatten kom mannen in till sjukhuset med svåra skärskador i ansiktet och på halsen. Till polisen sa han att en okänd gärningsman tillfogat honom skadorna på en plats utomhus i Södertälje.

Misstänker mordförsök

Polisen har inlett en utredning om mordförsök. Anders Mattsson, vakthavande befäl på polisen i Stockholm, uppger att flera personer har lämnat information om det inträffade.

– Uppgifterna går isär, det är oklart vad det är som har hänt, säger han till TT, och fortsätter:

– Vi får hålla närmare förhör med dem som har lämnat uppgifter i nuläget och söka flera eventuella vittnen till det här och se om det går att lösa.

Kopplas ihop med storbråk

Tidigare under natten kom en skottskadad man in till Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Polisen misstänker att båda dessa fall har koppling till ett stort bråk som ägde rum i Strängnäs på måndagskvällen.

Lars Franzell vid Sörmlandspolisens avdelning för grova brott säger till SVT Sörmland att det kan handla om en uppgörelse mellan olika kriminella grupper.

ARTIKELN HANDLAR OM