Lämnade hunden utanför butik – plågades av okänd

NYHETER

Alexandra Olssons mamma passade 14-åriga West Highland-terriern Nicky och lämnade honom utanför en matbutik.

När hon kom tillbaka hade någon bundit fast hans ben och virat kopplet runt halsen.

– Det är sjukt att utsätta en liten gammal hund för det här. Jag förstår inte ens hur man kan tänka tanken, säger mamma Dana Olsson.

1 av 3 | Foto: Privat.
Alexandra med hunden Nicky.

I söndags fick Dana Olsson passa sin dotter Alexandras lilla hund Nicky, en 14 år gammal West Highland-terrier.

Dana träffade sin mamma som bor på ett äldreboende hemma i Varberg och behövde köpa hem lite mat till henne. Därför valde hon att lämna Nicky utanför butiken i ungefär en kvart.

När hon kom tillbaka såg hon hur Nickys koppel virats runt hans ben och slutligen i tre varv runt halsen. Det var tydligt att han inte hade lyckats göra det på egen hand.

– Han var skräckslagen och kunde knappt andas. Han låg i en pöl av sitt eget kiss, säger Dana.

”Vad är det för fel?”

Dottern Alexandra lämnade sitt jobb och kom direkt för att ta hand om Nicky och larma polisen, som upprättat en anmälan. Detta enligt GT, som också skrivit om händelsen.

Dana förstår inte hur någon kan göra så mot en stackars hund.

– Det är bedrövligt, vad är det för fel på sådana människor? Det är sjukt att utsätta en liten gammal hund för det här. Jag förstår inte ens hur man kan tänka tanken.

Efterlyser på Facebook

Alexandra Olsson vill nu hjälpa polisen att hitta vittnen som kan ha sett vad som hände utanför Coop-butiken i Breared i söndags mellan 14.00 och 14.30. Därför har hon också skrivit ett Facebookinlägg som delats över 25 000 gånger.

– Jag har fått massivt med stöd, och polisen har gjort vad de kunnat. Men det är ingen som sett något. Det är svårt när ingen har sett någonting. Det kan ha gått väldigt snabbt.

Nicky har inte fått några skador efter händelsen men enligt Alexandra är han orolig och nedstämd. Han vill mest bara ligga ned.

– Han är inte lekfull och glad som han brukar vara fast han är gammal. Han är inte riktigt sig själv. Han går ut och går men annars lägger han sig gärna bredvid mig bara men inte mer.

Foto: Skärmdump.
Alexandras inlägg på Facebook.
ARTIKELN HANDLAR OM

Hundar

Coop

Brott