Två knivskurna i Uddevalla – allvarliga skador

Patrik Dokk/TT

Publicerad 2023-09-25

Poliser på plats vid en av de misstänkta brottsplatserna.

Två män i Uddevalla har blivit knivskurna med ungefär en timmes mellanrum i samma del av staden. Polisen utreder båda händelserna som mordförsök, men huruvida det finns någon koppling mellan dem är okänt.

– Vi har ingen sådan uppgift just nu, men är fullt medvetna om att de är nära inpå varandra i samma område, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Det var klockan 18.39 på måndagskvällen som det första larmet nådde polisen, med uppgifter om ett bråk och en knivskuren person.

På platsen – i Skogslyckans centrum – hittade patrullen inget annat än en blodpöl. Men efter att ha fått nya uppgifter påträffades en skadad man i 18-årsåldern en liten bit från platsen.

Allvarliga skador

Den skadade var vid medvetande då han fördes med ambulans till sjukhus och hann uppge att han blivit rånad.

– Det är en kort fras han lämnar ifrån sig innan han avförs till sjukhus, säger Gustafsson.

Klockan 19.16 skrev polisen på sin hemsida att man gripit två personer misstänkta för inblandning i händelsen..

Enligt en skaderapport från Västra Götalandsregionen beskrevs mannen i 18-årsåldern som allvarligt skadad men i stabilt läge då han anlände till sjukhuset.

Kan ha legat längre tid

En dryg timme senare, klockan 19.45, larmades polisen om en ny knivskärning några hundra meter bort. Den skadade personen, en man i 30-årsåldern, fördes omedelbart till sjukhus av ambulans.

Enligt ambulanspersonalen bedömdes han vara vid medvetande men allvarligt skadad, uppger polisen.

Att larmet om den andra skadade personen kom in efter att de två misstänkta gärningspersonerna greps behöver inte utesluta inblandning i båda fallen.

– Det är svårt att svara på. För vi vet inte hur länge den andra personen har varit skadad och om han har legat där en längre tid, säger Stefan Gustafsson.

De misstänkta brottsplatserna har spärrats av och ska undersökas av polisernas tekniker.