Kraftig rökutveckling vid E4 – brand i sprängmattor

NYHETER

Kraftig brandrök syns norr om Stockholm och ett VMA-larm har under eftermiddagen skickats ut till boende i Sollentuna.

Orsaken är att gummimattor som används i samband med sprängningar har fattat eld.

– Vi har i stort sett kontroll över branden och släcker medelst kvävning, säger Ulf Larsson på Storstockholms brandförsvar.

Branden orsakar trafikstörningar på E4.

– Det är väldigt kraftig rökutveckling, säger ett vittne på plats till Aftonbladet.

Foto: LÄSARBILD

Aftonbladet har fått in flera rapporter om brandrök från läsare som sett röken i nordvästra Stockholm. Branden syns bland annat från Kista och Akalla. Ett vittne på plats vid E4 i höjd med Sollentunaavfarten säger att röken är omfattande.

– Det är en väldigt kraftig rökutveckling och det börjar bli köer längs E4.

Fem räddningsfordon finns på plats för att släcka branden. Det är gummimattor som använts i samband med sprängning i Häggvik som fattat eld. Larmet inkom 14:50 till räddningstjänsten. Ingen spridningsrisk föreligger.

– Vi har i stort sett kontroll över branden och släcker medelst kvävning, säger Ulf Larsson på Storstockholms räddningstjänst.

VMA-larm utfärdat

– I nuläget är det bra vindriktning och det finns ingen större fara för allmänheten, men vi har gått ut med ett meddelande till P4 Stockholm att man ska stänga dörrar och fönster om man upplever det som obehagligt, säger Ulf Larsson.

Strax innan klockan 16 skickades ett VMA-larm ut, Viktigt meddelande till allmänheten, till boende i Sollentuna kommun, med anledningen av branden som härjar i Kronåsens industriområde. Räddningsledaren uppmanar nu alla som befinner sig i området att gå inomhus, stänga dörrar, fönster och ventilation och lyssna på radion för information.

Enligt Trafikverket påverkas trafik mellan Trafikplats Tureberg och Trafikplats Häggvik av branden.

Polisen uppdaterade vid 16.40 om branden och meddelar att en anmälan om framkallande av fara har upprättats.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bränder

Stockholm