Presidentparet Bush vårdas på sjukhus

NYHETER

WASHINGTON. USA:s tidigare president George H.W Bush och hans hustru Barbara vårdas på sjukhus.

Ex-presidenten får intensivvård efter att ha drabbats av akuta andningssvårigheter, enligt ett uttalande från familjen.

Foto: Larry Downing/Reuters

Det var på lördagen som George H.W Bush fördes till Houston Methodist Hospital. Han hade då drabbats av problem med andningen, enligt en talesperson för familjen.

Enligt Reuters svarade 92-åringen inledningsvis väl på behandlingen han fick. Senare blev dock andningsvårigheterna akuta. Bush har nu förts till intensivvårdsavdelningen där läkare har genomfört ett ingrepp för att rensa och skydda hans luftvägar. Orsaken till problemen är lunginflammation. Tillståndet för den tidigare presidenten är stabilt, meddelar familjen i ett uttalande.

Hustrun till samma sjukhus

Familjen ger samtidigt beskedet att även George H.W Bushs hustru Barbara har förts till samma sjukhus. Hon har drabbats av hosta och ska ha känt sig utmattad.

George H.W Bush var president i USA från 1989 till 1993. Före det var han vicepresident i åtta år.

Bush är den äldste nu levande amerikanska presidenten.

Skrev till Trump

Makarna Bushs hälsa har varit vacklande under en tid. Tidigare i januari skrev George H.W Bush till Donald Trump med besked om att de inte kunde komma till installationen.

”Min doktor har sagt att om jag sitter ute i januari så kommer jag hamna sex fot under marken. Detsamma gäller för Barbara. Men vi är med dig och landet i hjärtat”, skrev Bush.