Misstänkt rån var besvikna matgäster – på McDonald’s

NYHETER

Personalen på en McDonald’s i norra Stockholm attackerades av två män under söndagsmorgonen.

Männen hoppade över matdisken och misshandlade en ur personalen – och förstörde en muffinsmaskin.

– Personalen tror att de kommit tillbaka för att de varit missnöjda med ”drive-through”, säger Sven-Erik Olsson vid polisen.

1 av 2 | Foto: P-O SÄNNÅS

Polisen larmades om händelsen på McDonald’s i Upplands-Väsby, i norra Stockholm, klockan 06.09 på söndagsmorgonen.

– Två maskerade män hoppade över disken, det ska blivit handgemäng och männen har härjat runt där, säger Sven-Erik Olsson, Stockholmspolisens presstalesperson.

”Gärningsmännen missnöjda”

Vittnen uppfattade angreppet som ett rånförsök. Men gärningsmännen lämnade snabbmatsrestaurangen utan något byte. Och efter förhör med personalen misstänker polisen att männen inte var ute efter att råna restaurangen.

– Det visade sig att de kört via ”drive-through”, och sen har man kommit in maskerade. Personalen trodde att de kommit tillbaka för att de varit missnöjda, säger Sven-Erik Olsson.

En ur personalen misshandlades i attacken, men blev inte så pass allvarligt skadad att han behövde uppsöka sjukhus.

Slog sönder muffinsmaskin

– Målsägande har blivit slagen med knuten näve i huvudet fyra till fem gånger. De har också slagit sönder en muffinsmaskin, säger Ulf Palmqvist, stationsbefäl vid polisen Stockholm Nord.

Polisen har upprättat anmälan gällande misshandel och skadegörelse.

I samband med händelsen utbröt tumult.

– Det blev någon kalabalik, då ska gärningsmännen ha sprungit därifrån och in i en bil, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral.

Uppgifter: Två anhållna i sin frånvaro

Enligt uppgifter till Aftonbladet körde ett vittne efter bilen, som flydde i hög fart, men tappade bort den i höjd med trafikplats Märsta.

Ingen person är gripen, men gärningsmännen är identifierade via övervakningskameror, enligt Aftonbladets källa. De har anhållits i sin utevaro, enligt källan. Polisen kan dock inte bekräfta Aftonbladets uppgifter.

Så många rån anmäls varje år 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM