Hittade gödsel: ”Sätt att förnedra tiggare”

NYHETER

När Petter Kallioinen kom hem i måndags upptäckte han något annorlunda i en gångtunnel där det brukar sitta människor och tigga. Något som Dagens Nyheter var först att skriva om.

– Jag gick dit och såg att det var gödsel. Då tänkte jag direkt att det här är någon form av förnedring, säger Petter till Aftonbladet.

1 av 2 | Foto: Petter Kallioinen
Det var i en gångtunnel nära tunnelbanan som Petter Kallioinen såg gödslet.

Vid 22-tiden på måndagskvällen var Petter Kallioinen på väg hem när såg han hur gödsel låg utspritt i en gångtunnel nära Hökarängens tunnelbanestation i Stockholm.

– Jag gick dit och såg att det var gödsel. Då tänkte jag direkt att det här är någon form av förnedring, säger han och fortsätter:

– Jag uppfattar det som ett sätt att försöka förnedra eller ställa till det på ett dåligt sätt för de som sitter och tigger där.

Petter tog en bild och gick sedan hem. Väl hemma visade han bilden för vänner över Facebook och tog då beslutet att göra något åt situationen.

– Jag ville inte att de skulle behöva sitta i något sådant och behöva tänka på det över huvudtaget. Så jag bara städade bort det imorse.

Senare under tisdagen har Petter även lämnat in en anmälan till polisen.

”Allvarlig parallell”

Petter berättar att han inte tidigare märkt att de som tigger i Hökarängen skulle bli utsatta för några angrepp och han poängterar att han ser allvarligt på det.

– Jag tycker att det här är en del av ett väldigt allvarligt samhällsfenomen, säger han och fortsätter:

– Det är en liten förnedring. Det är en sorts fysiskt sätt att försöka förstöra för någon. Det finns en ganska allvarlig parallell, bara några dagar sedan var årsdagen för Kristallnatten.

Vad skulle du vilja säga till den eller de som gjort detta?

– Jag tycker att det är väldigt lågt. Det är antagligen en person som jag inte har så mycket att säga till, avslutar han.

Här är tiggeri förbjudet 00:43
ARTIKELN HANDLAR OM

Nazism

Stockholm

Tiggeri