Stor brand på skola i Borlänge under kontroll

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Ulf Palm/TT
En idrottshall vid en skola i Borlänge totalförstördes i en brand under natten.

En idrottshall har under natten totalförstörts i en storbrand på en skola i Borlänge. Larmet kom omkring midnatt och fyra timmar senare var branden under kontroll.

– Läget är ganska lugnt på platsen och vi håller på att avveckla oss, säger Johan Nordin, inre befäl vid räddningstjänsten, strax efter klockan 04.

Risken för att elden skulle sprida sig från idrottshallen till resten av skolbyggnaden bedömdes som stor och räddningstjänsten valde därför att gräva en begränsningslinje rätt igenom skolbyggnaden.

– Vi har grävt av den delen som har brunnit och separerat den från den delen av skolan som det inte har brunnit i. Det är en lyckad insats, verkligen, säger Johan Nordin.

Som mest har ett 30-tal brandmän från fyra stationer bekämpat branden. Även ambulans och polis har funnits på plats. Det finns inga rapporter om några skadade.

En förundersökning om grov mordbrand har inletts, skriver Expressen.

– Just nu koncentrerar vi oss på att biträda räddningstjänsten. Brottsrubriceringen får vi titta på sedan, om det är så att det är något brott bakom det hela, men förmodligen är det ju det. Det ska inte börja brinna så där, sade Jan Matérne vid polisregion Bergslagen, till TT under natten.

När branden rasade som värst sändes ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) ut, där alla i området uppmanades att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation på grund av brandrök som låg över centrala Borlänge. Varningen har nu upphävts.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN