Polisbilar kommer rulla efter mordet i Björklinge

Efter helgens tragiska ungdomsmord ser Uppsalapolisen ett behov av deras närvaro på orten.

Nu kommer kommissarie, och yttre befäl, Daniel Larsson tillsammans med kollegor att spendera helgen i Björklinge.

Det är med anledning av vad som hände under fredagskvällen som polisen kommer att vara på plats i Björklinge. Men inte för någon teknisk undersökning eller förhör, menar Daniel Larsson.

– Vi gör det då vi märkt att det finns behov hos ungdomarna att prata. Det finns en oro för att det ska få följdverkningar på lokalsamhället. Så vi bedömer att det är bra att vi är där. Det blir prat med människor och trafikkontroller, säger han.

Så det är ingen som uttryckligen sagt att ni ska komma?

– Kanske inte till oss men vi pratar med skolan, socialtjänsten och har själva varit där så vi märker att det finns ett behov. Folk är frustrerade, sorgsna och ilskna över att det blev så här. Alla mänskliga reaktioner finns där. Vi gör alltid såhär när det sker allvarliga brott.

Carls mamma i kyrkan i Björklinge under minnesstunden i helgen.
Carls mamma i kyrkan i Björklinge under minnesstunden i helgen.

Hela livet framför sig

Det blir främst kvällstid som Björklingeborna kommer se Daniel och hans kollegor på orten. De kommer att vara där från 18 och ända in på småtimmarna. Under helgen hölls en minnesstund i Björklinge kyrka. Den mördade 16-åringen Carls mamma Susanne delade då med sig om sina känslor till Aftonbladet.

– Det går inte att beskriva vad jag känner. Både jag och hans pappa sa ofta till honom: ”Var försiktig, så som Sverige är i dag”. Men han gick sin egen väg och ville alltid allas bästa.

Den tonårspojke som tidigare anhölls misstänkt för mordet på Carl, 16, i Björklinge häktades på sannolika skäl misstänkt för mord under tisdagen.

Carl blev 16 år.
Carl blev 16 år.
Kommissarie, och yttre befäl, Daniel Larsson.
Kommissarie, och yttre befäl, Daniel Larsson.
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN