Elsparkcyklar

V: ”Elsparkcyklarna är inte alls klimatsmarta”

Av: 

Omni

Illustrationsbild
Illustrationsbild

NYHETER

Stockholms trafikborgarråd Daniel Helldén (MP) måste se till att elsparkcyklarnas påverkan på miljön analyseras på allvar. Det skriver Rikard Warlenius, klimatpolitisk talesperson för Vänsterpartiet i Stockholm, i en debattartikel i Dagens Samhälle. Han pekar på att elsparkcyklarna i dagsläget bara har en medellivslängd på sex veckor och att de har negativ klimateffekt om de ersätter gång eller cykling. En studie från New York pekar samtidigt på att det var just gång eller cykling som ersattes vid 49 procent av resorna med elsparkcykel.

”Något som också behöver ses över är de arbetsvillkor som gäller för de som samlar in och laddar elscootrarna”, skriver Warlenius.

Läs mer

PODD: Kan elsparkcyklarna förbjudas?

Nyhetspodden Aftonbladet Daily går igenom konflikten om elsparkcyklarna. Vi lyssnar på kritiken som bland annat kommit från Synskadades riksförbund, och träffar Fredrik Hjelm, VD för elsparkcykelföretaget Voi.

ANNONS

Stoppa myggen! Nu är det SPECIALPRIS på myggmedel! VINNARE av Aftonbladets test av bästa myggmedel 2022!

Extern länk från MEDS

Köp här!

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Elsparkcyklar

LÄS VIDARE

Rikard Warlenius (V): ”Det är väl inte så att Miljöpartiet nöjer sig med politik som ser miljövänlig ut, men inte är det i verkligheten?”

ÄMNEN I ARTIKELN

Elsparkcyklar

Politik

Stockholm

Storstockholm

Stockholms stad

Fordon & transport

Miljöpolitik