Vänersborgsmordet överklagas till hovrätten

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Naina Helén Jåma
Den man som dömdes till 18 års fängelse för mord och brott mot griftefriden överklagar domen och vill att åtalat ska ogillas. Eller åtminstone att straffet ska mildras. Arkivbild.

Vänersborgs tingsrätt dömde mannen till 18 års fängelse för mord och brott mot griftefriden. Nu överklagar han domen och vill att åtalat ska ogillas. Eller åtminstone att straffet ska mildras. Dessutom vill han ha tillbaka sitt vapen. Mannen har hela tiden nekat till brott.

Det är ett ovanligt mål som rätten har haft att ta ställning till. Mordet ägde rum en natt i juli förra året i ett radhus. Offret sköts inne i mannens radhus och släpades sedan ut på trottoaren utanför och sköts igen.

Även åklagaren överklagar tingsrättens dom. Han menar att straffet borde vara strängare och yrkar på livstids fängelse. Skälet är att han anser att mordet liknade en avrättning, att offret fick allvarliga skador och att våldet var kraftigt.

Tingsrätten resonerade att omständigheterna runt skjutningen har varit mycket försvårande men att gärningen var oplanerad och händelseförloppet kortvarigt varför påföljden bestämdes till det längsta tidsbegränsade straffet och inte fängelse på livstid.

Publicerad: