Fler skickar pappersbrev i coronatid

Av:  TT

Både portoförsäljningen och antalet digitala vykort har ökat under våren. Arkivbild.
Både portoförsäljningen och antalet digitala vykort har ökat under våren. Arkivbild.

Den 20-åriga nedåtgående trenden i antal skickade brev i Sverige ser ut att ha brutits. Försäljningen av frimärken och förpackningar med porto har ökat med 30 procent under våren, vilket är högre än förväntat, skriver Postnord i ett pressmeddelande.

Man ser även en fördubbling i antalet skickade digitala vykort genom appen Riktiga vykort, där också en stor ökning syns till och från områden med många svenskar i Danmark, Norge och Spanien.

Postnord har tidigare gått ut med att man sett en ökning i antalet paket och hemleveranser vilket man tror har med coronapandemin, den sociala distanseringen och besöksförbunden på landets äldreboenden att göra.

"Med alltfler sätt att kommunicera på väljer de flesta en snabb och digital kontakt. En vykorts- eller brevhälsning i postlådan är dock fortfarande mycket uppskattat, ett enkelt sätt att skicka värme och omtanke till nära eller kära som kanske är svåra att träffa just nu" skriver Elisabeth Hansson, chef för Communication Services på Postnord Sverige, i pressmeddelandet.

PODD Coronaökningen i USA

Med Aftonbladets Wolfgang Hansson.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE