Svenska grönsaker plöjs ned i virusets spår

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Mängder av svenskproducerad sallad plöjs ned i jorden igen då coronapandemin lett till minskad försäljning till restauranger och hotell. Arkivbild.
Foto: Hasse Holmberg/TT
Mängder av svenskproducerad sallad plöjs ned i jorden igen då coronapandemin lett till minskad försäljning till restauranger och hotell. Arkivbild.

Hundratals ton svenskproducerade grönsaker går till spillo som en följd av coronavirusets spridning.

Företaget Åhus Grönt tvingas plöja ned runt 200 ton salladskål och 600 ton isbergssallad efter att försäljningen till restauranger och hotell har minskat drastiskt, uppger vd:n Per Johansson för Lantbruksnytt.

– Den får gå tillbaka som näring till jorden igen, säger han till tidningen.

Dessutom ska 1 000 ton lagrad potatis bli djurfoder i stället för att bli mat till människor. Förlusterna motsvarar mångmiljonbelopp för företaget och runt en tiondel av årets skörd.

Salladen plöjs ned i takt med att den blir klar för skörd och det visar sig att den inte går att sälja.

PODD Därför pratas det så mycket om T-celler

I diskussionerna kring människors immunitet mot covid-19 har allting handlat om antikroppar. Nu menar vissa forskare att det kan vara minst lika viktigt att vi pratar om det som kallas för T-celler. Så - vad är T-celler för någonting - hur skiljer de här sig från antikroppar - och varför menar vissa att de här T-cellerna tyder på att långt många fler är immuna mot covid-19 än vad vi tidigare känt till?

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Publicerad: