Ung man död efter skjutning – sex gripna

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

En man i 18-årsåldern dödades i en skjutning i Stockholm på tisdagskvällen.

Sex personer har gripits.

Larmet om den misstänkta skottlossningen i Hjulsta i norra Stockholm kom vid 21-tiden. Enligt uppgift till Aftonbladet hade vittnen hört minst sex skott.

Polis och ambulans beordrades till platsen där en man påträffades liggande på marken. Enligt uppgifter till Aftonbladet var han skjuten i bröstet.

Han fördes sedan med ambulans till sjukhus där han senare under natten förklarades död. Den döde är en man i 18-årsåldern och hans anhöriga har underrättats, uppger polisen.

Brottsplatsen har spärrats av av polis.
Foto: ANDREAS BARDELL
Brottsplatsen har spärrats av av polis.

Undersöker fordon

Tunnelbanetrafiken från Hjulsta stoppades tillfälligt men släpptes sedan på igen. Ett stort antal patruller var dock kvar i området och kontrollerade både personer och fordon.

– Brottsplatsen har spärrats av i väntan på tekniker och dörrknackning har påbörjats i närliggande fastigheter, sa Eva Nilsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

En förundersökning om mord är inledd. Sex personer har frihetsberövats i utredningen, enligt polisen.

Uppdatering: Vid niotiden på onsdagen meddelade polisen att de sex som frihetsberövades har förhörts. Fem av dessa har under natten anhållits av åklagare. Avspärrningarna runt brottsplatsen är hävda.

Foto: ANDREAS BARDELL
Ett stort antal patruller är kvar i området där skottlossningen ska ha ägt rum.
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN