Ung man död efter skjutning – sex gripna

En man i 18-årsåldern dödades i en skjutning i Stockholm på tisdagskvällen.

Sex personer har gripits.

Larmet om den misstänkta skottlossningen i Hjulsta i norra Stockholm kom vid 21-tiden. Enligt uppgift till Aftonbladet hade vittnen hört minst sex skott.

Polis och ambulans beordrades till platsen där en man påträffades liggande på marken. Enligt uppgifter till Aftonbladet var han skjuten i bröstet.

Han fördes sedan med ambulans till sjukhus där han senare under natten förklarades död. Den döde är en man i 18-årsåldern och hans anhöriga har underrättats, uppger polisen.

Brottsplatsen har spärrats av av polis.
Brottsplatsen har spärrats av av polis.

Undersöker fordon

Tunnelbanetrafiken från Hjulsta stoppades tillfälligt men släpptes sedan på igen. Ett stort antal patruller var dock kvar i området och kontrollerade både personer och fordon.

– Brottsplatsen har spärrats av i väntan på tekniker och dörrknackning har påbörjats i närliggande fastigheter, sa Eva Nilsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

En förundersökning om mord är inledd. Sex personer har frihetsberövats i utredningen, enligt polisen.

Uppdatering: Vid niotiden på onsdagen meddelade polisen att de sex som frihetsberövades har förhörts. Fem av dessa har under natten anhållits av åklagare. Avspärrningarna runt brottsplatsen är hävda.

Ett stort antal patruller är kvar i området där skottlossningen ska ha ägt rum.
Ett stort antal patruller är kvar i området där skottlossningen ska ha ägt rum.
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN