Jonas Sjöstedt sitter kvar till oktober

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt sitter kvar längre än han tänkt. Arkivbild.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt sitter kvar längre än han tänkt. Arkivbild.

Vänsterpartiets kongress skjuts upp på grund av coronaviruset, vilket gör att partiledaren Jonas Sjöstedt sitter kvar till i oktober då en ny person väljs.

"Nu är vårt fokus på att göra vad vi kan i arbetet mot krisen. Det handlar om att få insatserna som behövs på plats för att minska smittan och klara vården. Men också om att mildra hur människor drabbas av den ekonomiska krisen", säger Jonas Sjöstedt enligt ett pressmeddelande.

Partikongressen skulle ha hållits i slutet av maj men skjuts fram till slutet av oktober. Dagordningen är redan fastslagen och de motioner och nomineringar som kommit in kommer att behandlas som vanligt, enligt partiet.

Sjöstedt meddelade i januari att han inte ställer upp för omval, bland annat med hänvisning till att han vill kunna tillbringa mer tid med sin familj.

Den enda kandidaten i processen att ta över är den vice partiledaren Nooshi Dadgostar. Hon var tidigt ute och meddelade sin kandidatur och ingen utmanare har därefter klivit fram. Vänsterpartister som TT talat med har varit kritiska mot processen och att högt uppsatta företrädare gått ut så tidigt och stöttat Dadgostar, vilket enligt dem skapat en uppförsbacke för andra att kandidera.

Publicerad: