Växjö

Igelkotten fastnade med huvud i plastmugg

Av: 

Matilda Aprea Malmqvist

NYHETER

Martin Olsson upptäckte en igelkott som hade fastnat med sitt huvud i en milkshake-plastmugg. Igelkotten kämpade förgäves med att komma loss.

– Så ser det ut när folk slänger sitt skräp i naturen istället för i papperskorgar, säger han.

När Martin Olsson var på väg hem från jobbet i Växjö en sen kväll i mitten av juni möttes han av en märklig syn. Han trodde först att det var en råtta som bar på något men när han kom närmare såg han att det var en igelkott som fastnat med huvudet i en milkshake-plastmugg från Max.

Igelkotten försökte förgäves att komma loss och sträckte sina små tassar mot burken utan att nå, berättar Martin.

– Det såg förvisso lite lustigt ut när den spatserade runt men det var inte ett dugg roligt. Det är inte konstigt att en igelkott blir sugen på milkshake, men det blev som en fälla för den.

”Ville visa hur det ser ut när folk slänger skräp i naturen”

– Jag ville såklart hjälpa den, men sen tänkte jag att jag minsann skulle visa hur det ser ut när folk slänger skräp i naturen så jag filmade den samtidigt.

”Kändes bra att kunna rädda den”

Martin tycker att det är trist att folk inte kan slänga sitt skräp i soptunnorna. Han hoppas att filmen kan få folk att tänka efter innan de slänger skräp på marken.

– Jag tyckte detta var så illa att detta kan gärna visas för folk. Det kändes bra att få rädda den lilla igelkotten. Den hade säkert kunnat gå med burken på huvudet hela natten innan någon upptäckt den.

ANNONS

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Rävungar besökte familjens altan – stal strumpor och skor

ÄMNEN I ARTIKELN

Växjö

Igelkottar

Skräp

Djur & natur