Två explosioner efter skottlossning i Landskrona: ”Kan ha samband”

En person skadades vid en skottlossning i Landskrona på måndagskvällen.

Under natten skedde två explosioner i närheten.

– Man tittar självklart på om det finns kopplingar, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson på polisen i nordvästra Skåne.

Klockan 19.48 på måndagskvällen larmades polisen om en skottlossning i Landskrona. En skadad person fördes till sjukhus med ambulans.

Polisen skriver på sin hemsida att det var flera personer som ringde in angående om höga smällar i centrala Landskrona.

På måndagskvällen larmades polisen om en skottlossning i Landskrona. Senare under natten kastade någon in ett explosivt föremål i en lägenhet i närheten.
På måndagskvällen larmades polisen om en skottlossning i Landskrona. Senare under natten kastade någon in ett explosivt föremål i en lägenhet i närheten.

Polisen ville inte heller kommentera ålder, kön eller hur skadeläget är för den skadade personen.

Har någon gripits?

– Jag kommer inte säga något förrän jag får, det är förundersökningssekretess.

Bombskyddet kallades in två gånger

Kring midnatt larmades polisen om ett misstänkt farligt föremål utanför en fastighet i centrala Landskrona. Nationella bombskyddet kallades in och kunde spränga föremålet på plats.

Flera personer ringde till polisen efter att ha hört smällar.
Flera personer ringde till polisen efter att ha hört smällar.

Ingen kom till skada och strax före klockan 06.00 hävde polisen avspärrningarna.

Klockan 04.14 var det åter dags för bombskyddet att kallas in – efter en explosion i en lägenhet i centrala Landskrona. Flera personer hade larmat om en hög smäll och polisen upptäckte krossade rutor i lägenheten – som varit tom.

– Inga personer har dock befunnit sig i lägenheten vid tidpunkten för själva händelsen så vi har inga inrapporterade personskador, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson på polisen i nordvästra Skåne.

– Polisen har spärrat av lägenheten för teknisk undersökning som ska göras och i detta fall har en anmälan om försök till mord upprättats.

Har någon kastat in ett föremål i lägenheten?

– Hur det har kommit dit, det kan jag inte svara på utan jag låter utredare berätta det. Det var en detonation som skett, som orsakat att rutorna skadats och orsakat skador inne i lägenheten. Men om det kastats in eller varit där från början, det låter jag vara osagt.

Utesluter inte ett samband

Polisen utesluter inte att de tre händelserna, som skett inom korta avstånd från varandra, har någonting att göra med varandra.

– Geografiskt sett och tidsmässigt sett så har det skett en händelse av den här karaktären som gör att man självklart tittar på om det finns kopplingar och om det finns några olika kontaktpunkter som kan vara liknande, kan det finnas liknande tillvägagångssätt, säger Åsa Emanuelsson.

– Det gör man ju rent rutinmässigt, att man tittar på det och lyfter på varenda sten man kan för att se vad det finns för spår. Om det är (ett samband) är det för tidigt att säga i nuläget men självklart arbetar man med att se om det finns kopplingar.

Publisert:

LÄS VIDARE