Eddie, 2, blir rörd av operastycket – brister ut i gråt

NYHETER

2-åriga Eddie i Linköping blir överväldigad av känslor när familjen spelar operastycken hemma.

– Det här visar vilken typ av känslor vacker musik kan väcka även hos små barn, säger hans pappa Tor Seldén.

När Tor spelade upp Puccinis berömda aria "O mio babbino caro" hörde han hur hans tvååriga son började gråta inne på sitt rum.

– Jag gick in till honom för att se om han hade gjort sig illa, men det var inte den typen av gråt. Jag tror att han blev rörd av musiken, säger han.

Men till en början var det inte en självklarhet att det var just låten som fick Eddie att gråta, så pappa Tor testade att spela upp samma stycke igen och lyckades fånga reaktionen på film.

– Efter det här spelar vi inte så mycket opera men hans storasyster är väldigt musikintresserad så nu blir det en hel del pop i stället, säger han och fortsätter:

– Man kan ju reagera likadant själv till viss musik och jag tror att han reagerar på samma sätt. Även om jag inte riktigt tror att han förstår vad han känner. Men det här visar vilken typ av känslor vacker musik kan väcka även hos små barn, säger han.

Pappa Tor delade med sig av Eddies känslostorm på Facebook och videon har uppmärksammats världen över, bland annat av brittiska Daily Mail.

ARTIKELN HANDLAR OM

Opera

Tor

Pop