Sandras katts huvud hittades på grav – nu varnar hon andra

1 av 3 | Foto: Privat
Sandras katt hittades med huvudet avlägsnat från kroppen. Kroppen är fortfarande borta.
NYHETER

I veckan hittades Sandra Lukacevics katt plågad till döds – ögonen var utstuckna och huvudet var avskilt från kroppen. Det är andra fallet på på några veckors tid.

– Det är inte en frisk människa som har gjort det här, säger hon.

I tisdags fick Sandra Lukacevic ett samtal från sin mamma som hade hemska nyheter. Polisen hade hört av sig om Sandras katt Simon – som hade plågats till döds. Hans huvud hade hittats på en gravplats i Motala, resten av kroppen var borta.

– Det kändes overkligt, jag kopplade först inte. När jag väl fattade vad som hänt fick jag upp en massa scenarion i huvudet om vad den här människan gjort med Simon. Hans ögon var utdragna, säger hon.

De har ännu inte hittat resten av Simons kropp.

– Vi har varit och letat överallt i princip. Jag vet inte om han är styckad eller om de bara har dumpat honom. Det hade känts skönt att få begrava hela honom.

Simon, som hon fick på sin tioårsdag, blev tolv år gammal.

– Det känns jättejobbigt att han fick det här slutet. Det hade varit lättare om han hade fått dö en naturlig död.

Andra fallet på några veckor

Polisen i Motala, har tittat närmare på huvudet, skriver Motala Vadstena Tidning. Det ska ha avlägsnats med ett vasst föremål under sista nackkotan. Antingen har de huggits eller skurits av. Att ögonen är utpetade är anmärkningsvärt, liksom att örat som saknar chippet har skadats.

– Det kan vara så att gärningsmannen vill att man ska se vad som gjorts med djuret. Det finns ingen empati hos en sådan här människa och det är väldigt oroväckande, säger hon.

Det här är det andra fallet på några veckor. Tidigare hittade ett par ett katthuvud i sin trädgård, skriver MVT. Polisen ska se allvarligt på de båda händelserna men har ännu inga spår efter den skyldige.

Sara Walters uppmanar boende att försöka hålla extra koll på sina djur. Hon uppmanar även till allmän vaksamhet.

– Tycker man att någon beter sig konstigt eller upplever att någon gör något märkligt, ring polisen, säger hon till MVT.

”Inte en frisk människa som gjort det här”

Sandra är besviken på att den skyldige inte åkte fast efter första gången. I ett Facebookinlägg varnar hon andra kattägare.

– Min första reaktion var att jag var arg och förbannad. Det är inte en frisk människa som har gjort det här, säger hon och fortsätter:

– Det enda som skulle kunna få mig att gå vidare är att man hittar vem det är så att ingen mer råkar ut för det här.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motala