Fifaturnering spårade ur – åkte i fängelse

Foto: TT
Personerna på bilden spelade Fifa i Sverige, inte i Norge.
NYHETER

Studenterna skulle bara spela Fifa – men den ene bröt armen och den andre är på väg att hamna bakom lås och bom, skriver Dagsavisen.

I september 2016 hölls en Fifa-turnering i ett studentboende för studenter på Högskolan i Östfold i norska Halden. Det var givetvis tänkt som en trevlig stund av samvaro – men något gick väldigt fel under dagen.

När två män spelade mot varandra uppstod olika tolkningar av regelverket – och den ene bestämde sig för att starta om spelkonsolen. Det föll inte i god jord hos en av mannens Fifa-kombatanter. Han knuffade till mannen som stängt av konsolen, varefter denne slängde en fjärrkontroll i hans riktning.

Slog med en käpp

Därefter var konflikten ett faktum. Mannen som kastat fjärrkontrollen lämnade lägenheten – och efter en stund följde hans motståndare efter. På en bänk utanför hittade han fjärrkontrollskastaren, och fann också en omkring en meter lång käpp.

Han lyfte käppen och slog mot mannen, som lyfte sin arm för att skydda huvudet. Den blev såpass skadad att den bröts. Efteråt fördes han till sjukhus – och nu har rätten prövat saken. Mannen som slog med käppen döms till fem månader i fängelse och böter på 25 000 norska kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM

Fifa

Norge