Trampade på snigel – fick den lagad hos veterinären

1 av 5 | Foto: Haclinica veterinary hospital
Veterinärerna lagade snigelns skal med epoxilim.
NYHETER

Den lilla snigelns skal gick sönder när kvinnan klev på den.

Då tog hon den till närmaste veterinär där skalet noggrant lappades ihop med lim.

Nu bor snigeln på kliniken i Tel Aviv i några veckor tills den återhämtat sig.

Alla har nog upplevt känslan av att råka trampa på en snigel. Det krasande ljudet under foten och ett litet stygn av ångest. De flesta av oss lämnar nog händelsen – och den skadade snigeln – bakom oss och försöker gå vidare.

En kvinna i Tel Aviv i Israel gjorde dock nyligen den raka motsatsen, skriver The Telegraph.

Lagade med epoxilim

Kvinnan blev förskräckt när hon satte ned foten och hörde det krasande ljudet. Istället för att lämna snigeln åt sitt öde plockade hon upp den – och skyndade mot närmaste veterinärklinik. Veterinärerna tog emot snigeln och skred till verket med att noggrant lappa ihop den.

Foto: Haclinica veterinary hospital
Nu vilar snigeln Chevy upp sig på veterinärkliniken.

”För det trasiga skalet behövde vi en kombination av tålamod, finess och epoxilim. Vi såg till att limmet stannar utanpå skalet”, skrev kliniken i ett hyllat Facebookinlägg där de dokumenterade ingreppet.

Några veckors återhämtning

Nu är snigeln, som fått namnet Chevy, inlagd på kliniken för att återhämta sig. Den har fått en egen liten sjuksal i plast, fylld med sallad och grönsaker. Läkeprocessen förväntas ta flera veckor och kliniken uppmuntrar sina Facebookföljare att komma och hälsa på den lilla patienten under den tiden.

The Telegraph skriver att en skadad snigel enligt sajten Pet Snails har goda chanser att överleva om skalet till största delen är i ett stycke och fortfarande täcker kroppen. De rekommenderar att lägga den skadade snigeln i en plastburk med lite gräs och mossa, mata den med bläckfisk, frukt och grönsaker och hålla den fuktig. Då borde snigeln kunna återhämta sig på ett par veckor, skriver The Telegraph.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tel Aviv

Israel