Emilia överraskades av sina kollegor: ”Blev mycket tårar”

Foto: Privat/TT
Kollegornas överraskning till Emilia har inte lämnat många oberörda.
NYHETER

Emilia Benera Lindqvist, 22, är sjukskriven sedan två veckor tillbaka. Det hennes kollegor gör för att muntra upp henne lämnar ingen oberörd.

– Jag önskar att alla hade sådana kollegor som jag har, säger hon.

Emilia Benera Lindqvist är beteendevetare på Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö. Sedan två veckor tillbaka är hon sjukskriven på grund av psykisk ohälsa, vilket har varit ensamt och tufft då hon älskar sitt jobb.

– Men så ringde min kollega, som också är en väldigt god vän till mig, och frågade om hon inte kunde få sova över här.

Emilia hade inte haft ork att varken städa eller diska och gick runt hemma i pyjamas.

– Jag vet ju att hon inte bryr sig, så jag satt och kollade på tv när hon kom.

Fem minuter senare öppnas ytterdörren igen.

– Och in kommer mina kollegor, typ hälften av alla avdelningar kändes det som. Jag satt bara och tittade. När jag började förstå att de kom för att överraska mig tog jag en kudde och slog min kollega i huvudet och skrek ”Vafan är det här, kunde jag inte ha fått en förvarning?”, säger hon och skrattar.

In dundrade alltså Emilias kollegor, nya och gamla. Med sig hade de blommor, bakverk, choklad, presenter och en Happy meal från Mcdonalds.

– Jag blev så generad över att det såg ut som det gjorde här hemma, men de högg in och hjälpte till med att plocka undan och diska. Sedan hade vi det så trevligt och njöt av varandras sällskap till klockan två på natten.

”Det var överväldigande”

Emilia skrev om kollegornas gest i en Facebookgrupp och många har beundrat den fina sammanhållningen på kliniken.

– Det är så fint att de stöttar mig i det här. Jag har inte haft det stödet tidigare, varken i arbetet eller privat. Det gör mig så motiverad till att banne mig komma tillbaka till jobbet, säger hon och fortsätter:

– Det kom mycket tårar under kvällen, det var överväldigande. Jag önskar att alla hade såhär fina kollegor, om inte så får de komma till oss.