Coronapandemin

Kryssningsfartyg i karantän – 3 700 personer ombord

Konstaterat fall av coronaviruset

Av: 

Adam Westin

NYHETER

En man som åkt med jättekryssaren Diamond Princess har fått coronaviruset.

Nu håller japanska myndigheter kvar 3 711 personen i hamnen utanför Yokohama för att undersöka dem alla.

Regeringen har tidigare fått kritik för att ha agerat senfärdigt.

Skyddsklädd sjukvårdspersonal undersöker samtliga 2 666 passagerare och 1 045 besättningsmedlemmar ombord på kryssningsfartyget Diamond Princess.

14-dagarskryssningen inleddes den 20 januari i Yokohama, där en 80-årig man från Hongkong steg ombord. Fem dagar senare gick han i land i Hongkong, och han har sedan testats positivt för coronaviruset.

Skyddklädd sjukvårdspersonal undersöker just nu samtliga 2666 passagerare och 1045 besättningsmedlemmar ombord på det japanska kryssningsfartyget Diamond Princess.

De med feber testas

När kryssningen nu skulle avslutas i Yokohama igen håller japanska myndigheter kvar passagerarna tills de genomgått en hälsoundersökning. De uppmanas att hålla sig i sina hytter.

När personerna genomgått hälsoundersökningen testas de som har feber för coronaviruset. Sedan avgör myndigheter om de ska släppas av skeppet, uppger kabinettssekreteraren Yoshihide Suga för Reuters.

Kritik mot regeringen

Japan har 20 bekräftade fall av coronaviruset, 17 av dem har varit i Wuhan. Oppositionen och vissa experter har kritiserat regeringen för att agerat för långsamt kring riskerna med att coronaviruset ska sprida sig från Kina till Japan, skriver Reuters.

Japans turister består till 30 procent av resenärer från Kina, enligt nyhetsbyrån.

Aftonbladet har rapporterat om ett tidigare fall där ett kryssningsfartyg satts i karantän, den gången i italienska Civitavecchia. En passagerare uppvisade symptom, men hade inte coronaviruset.

PODD Coronaviruset – det vet vi om utbrottet

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi återigen om coronaviruset. Vad har vi lärt oss en månad efter utbrottet? Gäst är Björn Olsen, infektionsprofessor vid Uppsala universitet.

ANNONS

Nu kan du köpa Muminmuggen Fiske till ett rabatterat pris hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Japanska myndigheter håller 3700 passagerare i karantän utanför hamnen Yokohama.
Publisert:

LÄS VIDARE

Coronaviruset – allt du behöver veta

ÄMNEN I ARTIKELN

Coronapandemin

Japan

Kina

Coronaviruset

Hongkong

Wuhan