Uppsala

Ännu en demonstration planeras i Uppsala

Av: 

Aftonbladets lokalredaktion

Demonstrationen i Göteborg
Demonstrationen i Göteborg

NYHETER

På torsdag arrangeras ännu en antirasistisk manifestation i Uppsala.

– Vi måste ut på gator och torg. Vi måste skrika ut den ilska och sorg vi har inom oss, skriver arrangören på sin Facebooksida.

Under den gångna veckan har flera Black lives matter-demonstrationer genomförts i svenska städer. Demonstranterna har fått hård kritik, då antalet som demonstrerat överstigit den tillåtna gränsen om max 50 personer. En av kritikerna, Uppsalaprofessorn Björn Olsen har bland annat gått ut i intervjuer sagt att polisen inte borde ha gett demonstrationstillstånd under coronapandemin.

Trots det ordnas nu alltså ännu en manifestation. Det blir den andra i Uppsala, då det redan i måndags genomfördes en mindre demonstration, som egentligen hade ställts in för att i stället genomföras digitalt.

Enligt arrangörerna - Uppsalanätverket "Stoppa marschen"– ska torsdagsdemonstrationen utgå ifrån Engelska parken och alla deltagare uppmanas att hålla distans.

”Vi samlas i solidaritet med folket som åter tagit till gatan för att söka upprättelse och rättvisa i relation till det rasistiska våld som den svarta befolkningen oavbrutet tvingas utstå”, skriver de bland annat på sin Facebooksida.

ANNONS

Glöm inte mors dag på söndag – beställ idag för leverans i tid

Extern länk från Interflora

Beställ nu

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Uppsala

Black lives matter

Björn Olsen

Coronaviruset

Demonstration