Vårdpersonalen gör succé med dans

”Trots allt kaos så kan vi ändå ha kul på arbetet”

Av: Claes Olsson

Publicerad:

Vid lördagens skiftbyte på Gävle sjukhus hittade sjuksköterskorna på något annorlunda. Nu har videon på kollegorna som showar i full coronautrustning fått stor spridning.

– Det kanske är skönt att se att vi som jobbar i frontlinjen fortfarande kan ha roligt, säger initiativtagaren Anna Berglund.

Klockan närmade sig nio på lördagskvällen och det var dags för skiftbyte för personalen på Intermediärvårdsavdelningen, IMA, på Gävle sjukhus. Då berättade sjuksköterskan Anna Berglund om en uppmärksammad dans för sina kollegor. En stund senare hade hon och fyra andra personer ur vårdpersonalen repat in dansen och filmat den.

– Vi la vår egen touch på dansen. Vi visar att vi är vårdpersonal och älskar det vi gör. Trots allt kaos så kan vi ändå ha kul på arbetet, säger Anna Berglund.

Kollegorna Emma Berggren, Sofia Frank och Anna Berglund på Gävle sjukhus.
Kollegorna Emma Berggren, Sofia Frank och Anna Berglund på Gävle sjukhus.

”Ville lägga ut lite glädje”

I videon dansar kollegorna till The Weeknds hitlåt ”Blinding Lights” i full coronautrustning. Just deras video har delats på både TikTok och Facebook, och fått större spridning än väntat.

– Jag la upp den på Facebook för att jag ville dela med mig till vänner och familj. Jag ville lägga ut lite glädje, säger sjuksköterskan Emma Berggren.

Men nu har nästan 50 000 personer sett videon. Och responsen har varit övervägande positiv.

– Det är otroligt. Människor från hela Sverige har gett oss kärlek och skrivit att det är så kul att se den positiva sidan av vården också. Det har känts hemskt kul att gå till jobbet efter den responsen, säger Anna Berglund.

En ny vardag

Läget på Gävle sjukhus är givetvis annorlunda sett till vad kollegorna är vana vid. Men nu har de kommit in i arbetet med att bekämpa viruset ordentligt.

– Från början var det kaos med nya kollegor och apparater. Men nu har vi vant oss, det har blivit en sorts vardag, säger sjuksköterskan Sofia Frank.

Och huruvida dansen får en uppföljning återstår att se.

– Planen är att klara av sommaren först, sen får vi se, säger Anna Berglund.

Publicerad: