En elev död efter skolskjutning i USA

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: David Zalubowski/AP/TT
Polisbilar utanför skolan i Highlands Ranch utanför Denver, USA.

En elev har dödats och flera skadats vid skottlossning i en skola i utkanterna av Denver i USA, skriver sheriffen i Douglas County på Twitter

Tillståndet för minst två av de skadade är allvarligt. Alla offer är elever över 15 år, säger polisen under en presskonferens.

Den avlidne uppges vara en 18-årig manlig elev. Två personer har gripits, båda uppges vara eller ha varit elever vid skolan, rapporterar Denver 7 News. Enligt polisen har man inga fler misstänkta, men man fortsätter att söka igenom skolan.

Skjutningen inträffade vid strax före klockan 14 lokal tid och polisen var på plats efter bara ett par minuter.

Skolan ligger i Highlands Ranch och har omkring 1 800 elever, från förskoleklass upp till gymnasiet. Dådet inträffade i den delen av skolan där de äldre eleverna går. Samtliga skolor i området har stängts med anledning av händelsen.

Bara ungefär åtta kilometer från skolan i Highlands Ranch ligger Columbine, där en av USA:s mest uppmärksammade skolskjutningar inträffade för 20 år sedan.

När två elever den 20 april 1999 dödade tolv andra elever och en lärare i Columbine High School var det landets hittills värsta skolskjutning och namnet Columbine har blivit synonymt med fenomenet.

Columbine-skjutningen satte fart på en vapendebatt i USA men lite har hänt sedan dess och landet har upplevt flera ännu dödligare skolattacker. Sedan Columbine har uppskattningsvis 226 000 elever på 233 skolor upplevt skottlossning i skolmiljö, enligt en granskning i The Washington Post.

Publicerad: