Publicerad:
Uppdaterad:

Över 6 000 smittade har dött i Italien

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Uppmaningen "stanna hemma" lyser från regionen Lombardiets myndighetsbyggnad i Milano.
Foto: Luca Bruno/AP/TT
Uppmaningen "stanna hemma" lyser från regionen Lombardiets myndighetsbyggnad i Milano.

Fler än 6 000 människor har mist livet i Italien till följd av coronavirusets spridning.

I den virushärjade regionen Lombardiet i norr planeras flera strejker mot att företag inte tvingas stänga ned verksamheten.

Ytterligare 602 coronasmittade personer har avlidit i Italien, enligt myndigheternas uppdatering på måndagen. Det totala antalet dödsoffer i landet har därmed överstigit 6 000.

I lördags noterades det högsta antalet dödsfall från en dag till en annan – 793 stycken – men de senaste två dagarna har antalet registrerade dödsfall per dygn gått ned något.

Smittan har upptäckts hos nästan 64 000 människor i de tester som utförts i Italien.

Strejken i Lombardiet är på gång. Listan över undantagna företag har gjorts allt för lång och täcker produktion som inte nödvändigtvis är samhällsbärande, skriver metallarbetareförbunden Fiom, Fim and Uilm i ett uttalande.

Även kemikaliearbetareförbunden Filctem, Femca och Uiltec varnar för att deras medlemmars hälsa sätts på spel när de tvingas fortsätta arbeta trots virusutbrottet. Förbunden meddelar att de kallar till strejk den 25 mars för medlemmar från företag de anser inte är samhällsbärande och där säkerheten för arbetarna inte kunnat garanteras.

Lombardiet är den region som drabbats värst av smittan i Italien.

Rättad: I en tidigare version angavs en felaktig siffra för antalet döda i lördags.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: