Tre elever stängs av efter att ha plågat katt

Reporter: Matilda Aprea Malmqvist

Publicerad:
Uppdaterad:
Katten på bilden är inte den aktuella katten som plågades av tre elever.
Foto: Jonas Ekströmer/TT / TT NYHETSBYRÅN
Katten på bilden är inte den aktuella katten som plågades av tre elever.

Tre gymnasieelever misstänks ha plågat en katt. De ska bland annat ha tryckt in kattens huvud i en burk, drämt den i ett bord och kastat den i en damm.

Nu stängs de tre eleverna av resten av terminen.

För några veckor sedan plågade några killar mellan 16 och 18 år en katt, enligt vittnen, något som Smålänningen tidigare rapporterat om. De tre killarna ska ha varit elever på Ryssbygymnasiet i Småland.

De ska bland annat ha tryckt in kattens huvud i en burk, slagit den i nacken och drämt den i ett bord för att sedan kasta djuret i en damm. Det är oklart om katten överlevde.

– Det skedde kvällstid när det var mörkt, på utkanten av skolområdet. Ett par ungdomar berättade för min kollega och jag polisanmälde händelsen, samt gjorde en orosanmälan till socialen, säger Charlotta Myhrberg, rektor på Ryssbygymnasiet till tidningen.

Stänger av eleverna fram till jullovet

Nu har skolan beslutat att stänga av de utpekade eleverna fram till jullovet. En del elever på gymnasiet har känt sig rädda efter händelsen, som utreds som djurplågeri.

Charlotta Myhrberg har pratat med de tre avstängda eleverna om händelsen.

– De är också ledsna, även här finns en bestörtning men också viss förnekelse. Det är en stor mix av olika känslor hos dem. Men vi har lämnat över ärendet till polisen som får utreda vad som hänt och vem som har gjort vad, säger hon till Smålänningen.

Publicerad: