Miljonär på segway döms till låga böter för sexköp

avLilian Andersson

Mångmiljonären parkerade sin segway vid Nytorget i Stockholm och gick in i en lägenhet – för att köpa sex.

Allt observerades av polisens spanare.

Nu döms han till rekordlåga böter.

Foto: P-O Sannas

Polisen bedrev i slutet av augusti spaning mot en misstänkt lägenhetsbordell vid Nytorget i Stockholm.

En av poliserna har uppgett att hon under uppdraget såg en man komma insvängandes till porten de bevakade på en Segway:

”Mannen verkade prata med en vän om kvinnan han skulle besöka och att han inom 13 minuter skulle skicka en bild då han låg med ansiktet mellan kvinnans bröst”, uppger polisen.

Strax därefter hörde spanarna mannen göra upp om ett pris med kvinnorna innanför ytterdörren. Mannen försvann sedan ut för att hämta kontanter.

Väl tillbaka i bostaden hörde polisen en säng knarra, piskljud, mannen som stönade och kvinnorna skratta. När polisen kom in i lägenheten möttes de av mannen som satt och rökte i köket. Därefter genomfördes en husrannsakan och polisen förklarade att mannen som är en framgångsrik företagare och miljonär misstänktes för sexköp.

”Skulle umgås lite med varandra”

Enligt förundersökningen fick mannen först kontakt med kvinnan via hennes sexannons på internet och sms:ade och ringde:

– Jag kom överens att träffa en mörkhårig kvinna och att hon och hennes blonda väninna skulle umgås lite med varandra.

Han betalade kvinnorna vardera 1 000 kronor för kyssar, smek och oralsex och ville även ha dominans, vilket en av kvinnorna utförde med en svart läderpiska som hon visade för polisen.

Mannen i 50-årsåldern är bosatt i Stockholmsområdet och har tidigare haft en framgångsrik karriär utomlands som hör samman med hans bolag.

Företagaren uppges ha en förmögenhet på tio miljoner kronor men har sagt att hans inkomst varierar. Därför blir böterna rekordlåga trots hans tillgångar.

Mannen, som har erkänt sexköpet, döms till 50 dagsböter på totalt 2 500 kronor för köp av sexuell tjänst och ska också att betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Sexhandel

Stockholm