Ulricehamn

Man anhållen för mordet i Ulricehamn

Av: 

Susanna Nygren

NYHETER

Polisen har anhållit en man misstänkt för mordet på en kvinna vid ett motionsspår i Ulricehamn.

Boende i området är lättade efter beskedet.

– Det är jättebra att de har tagit någon nu för folk har inte vågat gå ut. Mordet är det enda man har pratat om de senaste dagarna, säger Carina Davidsson, 38 år.

Klockan tjugo över fem på fredagseftermiddagen gick polisen ut med ett pressmeddelande om att en person anhållits misstänkt för mordet på den 60-åriga kvinna som hittats död vid Lassalyckans rekreationsområde i Ulricehamn.

Enligt polisområdeschef Lena Matthijs är mannen är misstänkt för mord.

– Mord eller dråp. Det är de rubriceringarna som vi har. I övrigt har jag inga kommentarer om ärendet, säger Lena Matthijs.

Foto: Lotte Fernvall

Anhöriga slog larm

Det var kvinnans anhöriga som slog larm om att hon inte kommit hem från den motionsrunda hon tog under tisdagen. Hon skulle gå med stavar i det populära motionsspåret och förväntades vara hemma under eftermiddagen.

Tio i nio på kvällen hittade polisen kvinnan död ett tiotal meter från motionsspåret. Polisen fattade misstanke om att hon blivit mördad.

Situationen ansågs så allvarlig att polisområdeschef Lena Matthijs gick ut med en varning till allmänheten där hon uppmanade folk att inte gå ensamma i området och att undvika att lyssna på hög musik i hörlurar.

”Känns väldigt bra”

Under tre dagar svävade Ulricehamnsborna i ovisshet och många kände ett obehag när de var utomhus. Därför var lättnaden stor på fredagen när polisen meddelade att man har gripit och anhållit en misstänkt gärningsman.

– Det känns väldigt bra och tryggare. Om man nu kan binda en person till det här, säger Bernt Johansson, 69.

Bernt Johansson är en av många Ulricehamnsbor som brukar motionera uppe på Lassalyckan. De senaste dagarna har han hållit sig därifrån.

– Det är väldigt otäckt och man tänker på de anhöriga. Det vore väldigt stort om man kunde lösa detta. Folk har pratat om det och reagerat på att det har skett helt öppet i skogen, säger han.

”Det enda folk har pratat om”

Carina Davidsson, 38, är mycket lättad att polisen nu har en misstänkt gärningsman. Folk har varit mer eller mindre skräckslagna, förklarar hon.

– Det är det enda folk har pratat om de senaste dagarna. Alla känner alla på en sådan här liten ort och alla undrar vem det är, säger hon.

Och fortsätter:

– Man har inte vågat gå ut. Ulricehamn är en liten ort och sådant brukar inte hända här.

Har lämnat ljus på platsen

Ett tjugotal ljus brann på fredagskvällen på den plats i skogen där kvinnan hittades. De få motionärer som var ute i spåret kom i par. Två joggare stannade för att tända ett ljus och skänka kvinnan en tanke.

Roland Skansare, 62, var en av få som kom själv – i sällskap av sin hund Wille. De stannade till en stund för att hedra kvinnan.

– Det är så man blir tårögd när man tänker på det. Det är hemskt att det ska hända så här öppet i ett motionsspår, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

Måndagens hetaste match på Oddset: Finland-Belgien. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset.

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Ulricehamn i sorg efter misstänkta mordet

ÄMNEN I ARTIKELN

Ulricehamn