Misstänkte Mantorp-mördaren hårt pressad i förhör

NYHETER

Den man i 25-årsåldern som misstänks för mord på ett äldre par i Mantorp har pressats hårt i förhör i helgen.

Nu lägger utredarna de sista pusselbitarna inför måndagens häktningsbesked.

– Han är fortsatt anhållen, misstanken har inte försvagats, trots att han i två förhör förnekar brott, säger vice chefsåklagare Eva Nemec Nordh.

1 av 2 | Foto: LÄSARBILD
Här grips den misstänkte mannen.

Den misstänkte dubbelmördaren har förhörts en gång i fredags och en gång på lördagen. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för mord i två fall.

– Vad beträffar hans inställning så är den oförändrad, han nekar. I övrigt om vad som avhandlats så kommenterar jag inte det på grund av förundersökningssekretess, säger Henrik Lindblom, mannens försvarare.

Advokaten vill inte gå in på hur han bedömer den bevisning som lagts fram.

– Nej, inte i det här skedet. Nu väntar vi på att åklagaren ska komma in med en häktningsframställan senast klockan tolv på måndag, säger Henrik Lindblom.

Tidigare okänd småbarnsfar

Den 62-åriga kvinnan och den 70-årige mannen hittades döda i sin bostad i Mantorp utanför Linköping den 12 juni i år. Dådet har beskrivits som brutalt av polis och åklagare.

Polisens utredare har brottats med fallet hela sommaren.

I fredags kom slutligen det stora genombrottet när mannen som är i 25-årsåldern först anhölls i sin frånvaro, och sedan greps av polisens insatsstyrka i ett radhusområde i Mullsjö.

Mannen, som är småbarnsfar, är sedan tidigare okänd för polis och åklagare.

Förhör med andra personer

Vice chefsåklagare Eva Nemec Nordh har ännu inte fattat beslut om hon kommer att begära den misstänkte mannen häktad eller inte, men berättar att mannen är fortsatt misstänkt på sannolika skäl.

Några nya förhör med den misstänkta gärningsmannen var inte inplanerade på söndagen.

– Utan vi håller andra förhör och gör andra utredningsåtgärder. Och när jag har fått sammanställningen av det ska jag ta ställning till häktningsfrågan, säger hon.

Hur klar är din bild av brottet?

– Jag vill inte gå in på motiv. Tillvägagångssättet har vi en ganska klar bild av. Vi vet vad som har hänt, men motiv vill jag inte gå in på för att inte avslöja för mycket av utredningen, vilket skulle kunna skada de fortsatta förhören.

ARTIKELN HANDLAR OM