Märkliga synen: Kronhjort bestiger älgko mitt på bilväg

NYHETER

Bilisterna fick en oväntad naturupplevelse på landsvägen i Lille Vildmose i Nordjylland. Mitt på vägen stod en kronhjort och försökte para sig med en älg.

– Plötsligt besteg kronhjorton älgkon, skriver Anni Jensen vars man Villy tog bilderna.

Foto: Villy Jensen
Villy Jensen var på väg hemåt när han plötsligt fick syn på älgen och kronhjorten.

Naturbilder från Danmark har väckt stor uppmärksamhet i sociala medier de senaste dagarna. 64-årige Villy Jensen lyckades nämligen fånga en mycket ovanlig parningsakt mellan en kronhjort och en älgko.

Enligt Jensen har kronhjorten under en längre tid slagit följe med älgarna i området. Men han kunde inte tro sina ögon när den faktiskt försökte bestiga älgkon – mitt på landsvägen.

– Det är en lite speciell kronhjort. Jag har sett honom flera gånger där ute och han håller sig konsekvent till älgarna och gnider sig mot dem, säger Villy Jensen till danska TV2.

Blev en kortvarig affär

Kronhjorten är brunstig den här tidpunkten på året vilket förklarar agerandet. Men enligt Jensen tycks den även vara förvirrad i tron att den tillhör älgarna.

– Plötsligt besteg kronhjorten älgkon och efteråt är hjorten försvunnen medan älgkon verkar irriterad och har lagt öronen bakom huvudet, skriver Anni Jensen på Facebook.

Foto: Villy Jensen
Bild tagen efter parningsförsöket.

Så många älgar kommer att skjutas i Sverige i år

Så många älgar skjuts varje år i Sverige 00:30