Uppgifter: Dubbelmördaren tog taxi till brottsplatsen – barn slog larm

Mannen tog en taxi från en annan stad till villaidyllen i södra Stockholm, enligt uppgift till Aftonbladet.

Där misstänks han sen ha mördat en kvinnlig släkting och hennes son.

Kvinnans andra barn ska ha slagit larm hos en granne.

Strax före klockan 14 på torsdagen fick polisen larm om att en kvinna i 40-årsåldern och ett barn i femårsåldern hade misshandlats svårt i ett villaområde i Mälarhöjden i södra Stockholm.

När polisen kom fram till bostaden visade det sig att kvinnan hade knivhuggits svårt. Hennes son hade också livshotande skador.

Mamman dog på platsen och sonen dog senare på sjukhus.

En timme senare greps en manlig släkting till kvinnan och barnet. Han misstänks nu på sannolika skäl för att ha mördat dem.

Tog taxi till brottsplatsen – barn larmade

Bakgrunden till händelsen är för närvarande okänd. Motivet är inte heller känt.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska den misstänkte mördaren vara i 40-årsåldern. Han är känd av polisen sedan tidigare och dömd för ett flertal olika brott vid flera olika tillfällen. Han har tidigare också vårdats på en rättspsykiatrisk avdelning.

Enligt uppgifter ska mannen ha tagit en taxi från en stad till brottsplatsen. Där gick han sedan till attack mot kvinnan och hennes ena barn.

Polisen vill ännu inte kommentera om brottet skett inomhus eller utomhus.

– Det kan vara både och, men utredningen får visa hur det ligger till. Det tydligaste är att det är på en och samma adress. Så det är inte på olika platser, säger Daniel Wikdahl på torsdagen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska kvinnans andra barn och ett grannbarn också ha befunnit sig på platsen, men sprungit över till en granne som ringde polisen.

Greps efter taxifärd

Enligt Aftonbladets uppgifter ska mannen också ha lämnat brottsplatsen i en taxibil. Under taxifärden ska polisen ha fått tag i mannen och bett honom stanna.

Därefter lämnade han taxin och greps på plats.

– Vi grep en person på en annan plats i Stockholm. Det var inte i området eller i närheten utan på en helt annan plats, säger Daniel Wikdahl på torsdagen.

Polisens tekniker anländer till insatsen i villaområdet.
Polisens tekniker anländer till insatsen i villaområdet.

Polisen: Har du sett något – hör av dig

På torsdagseftermiddagen anlände även polisens tekniker till den plats som man tidigare spärrat av. Det är en liten gata i ett lugnt bostadsområde, villor med små trädgårdar.

– Vi har vittnen till händelsen, men vad exakt som vittnena har sett kan jag inte svara på. Det kan tänkas finnas fler som sett något och då vill vi komma i kontakt med dem, säger Daniel Wikdahl.

– Om man har sett någonting avvikande i området eller en person som på något sätt sticker ut eller fångat ens uppmärksamhet så ska man ringa polisen.

Publisert:

LÄS VIDARE