FBI: Inga spår efter Hoffa under bro

Av:  TT-AP

De senaste försöken att hitta fackpampen Jimmy Hoffas kvarlevor är resultatlösa. Grävandet under en bro i New Jersey i juni gav inga nya ledtrådar i den 47-åriga gåtan.

– Även om vi för närvarande inte planerar någon ytterligare aktivitet på platsen, kommer FBI att fortsätta följa varje möjlig ledtråd för att hitta herr Hoffa, säger Mara Schneider, talesperson för den federala polisen FBI, på torsdagen.

Marken under bron – Pulaski Skyway i Jersey City – är den senaste i raden av platser där det grävs. Tidigare har bland annat en åker på en hästgård utanför Detroit undersökts.

Enligt de amerikanska myndigheterna försvann Hoffa i just Detroittrakten 1975, efter ett möte med gangsters.

Journalisten Dan Moldea, som skrivit mycket om Hoffa, kontaktades av FBI förra året efter att han med hänvisning till vittnesuppgifter skrivit att kroppen ska ha begravts i en ståltunna på en soptipp vid bron. Tunnan ska sedan ha grävts upp och flyttats en liten bit bort.

Moldea säger till AP att han inte är ”särskilt exalterad” över resultatet av utgrävningen. Enligt honom har inte FBI grävt exakt på den plats han sagt.

– Jag tror kroppen finns där. Vi kan bara inte hitta den, säger han.

Jimmy Hoffa ledde transportarbetarförbundet Teamsters mellan 1957 och 1971. Han tros ha mördats av maffian eftersom han planerade att återvända som fackföreningsledare efter några år i fängelse.

Hoffa dödförklarades 1982.

Publisert: