Dominika Peczynski kandiderar till riksdagen

Dominika Peczynski.
Dominika Peczynski.

Dominika Peczynski, 50, kandiderar till riksdagen för Liberalerna.

”Jag brinner mer än någonsin för ett starkt liberalt parti och tror mig kunna bidra till det”, skriver hon på sin kandidatprofil.

Hon väljer därmed en annan politisk riktning än maken Anders Borg, tidigare finansminister (M).

Dominika Peczynski, pr-konsult, företagsledare och tidigare Army of Lovers-medlem, har alltid kämpat för ”frihetliga värden”, skriver hon på sin kandidatprofil inför Liberalernas provval:

”Ofta med stort genomslag – trots bitvis kompakt motstånd. I dag brinner jag mer än någonsin för ett starkt liberalt parti och tror mig kunna bidra till det. Jag är en orädd, lösningsorienterad pragmatiker som tror på bildning samt att nya problem måste lösas med kreativa, ibland obeprövade lösningar.”

Dominika Peczynski med maken Anders Borg.
Dominika Peczynski med maken Anders Borg.

På Instagram bekräftar Dominika Peczynski att hon ställer upp. ”Japp”, skriver hon tillsammans med en bild på Expressens rubrik om hennes kandidatur.

I övrigt är hon förtegen om sina politiska ambitioner.

I ett sms till Aftonbladet säger hon att hon vill vänta med att uttala sig tills hon ”vet mer hur det går” med partiets provval som ännu inte har börjat.

Dominika Peczynski är gift med tidigare moderata finansministern Anders Borg. Men makens politiska förflutna har inte påverkat henne, skriver Peczynski i sitt sms:

– Jag har ju aldrig varit medlem i Moderaterna, men däremot alltid röstat på Folkpartiet/Liberalerna. Det sträcker sig längre bak än min relation med Anders.

Nyamko Sabuni.
Nyamko Sabuni.

På Instagram avslöjar hon även att maken är ”klar med politiken för närvarande”.

Dominika Peczynski blev medlem i Liberalerna sommaren 2019. På sina sociala medier uppgav hon då att det var tack vare partiledaren och vännen Nyamko Sabuni.

Publisert:

LÄS VIDARE