Kvinna död och flera skadade efter olycka

En allvarlig olycka med tre bilar och en husbil har inträffade på lördagen på E4, norr om Hudiksvall.

En kvinna i 40-årsåldern dog och ytterligare fem skadades.

Föraren till en av bilarna, en ung man, greps men släpptes efter förhör.

– Det var en väldigt allvarlig trafikolycka, säger Jonas Eronen, presstalesperson vid polisen.

– Vi har haft en kraftig trafikolycka mellan tre personbilar och en husbil, säger Andreas Wikström, yttre befäl vid Norrhälsinge räddningstjänst.

Det har förekommit olika uppgifter om hur många som skadats vid olyckan. Vid 23-tiden på kvällen bekräftar polisen att en kvinna i 40-årsåldern dött i samband med olyckan. Hennes anhöriga har underrättats.

Fem personer har skadats. Två har klarat sig oskadda, en av dem ett litet barn.

– Det var ett barn som klarat sig utan skador men fick åka med sin mamma till sjukhus, säger Daniel Vinge, RLC-befäl hos polisen.

Ung man gripen

Strax före 21 meddelade polisen att en av förarna, en ung man, är gripen.

Polisen uppgav under natten att mannen är misstänkt för vårdslöshet i trafik, vållande till annans död och vållande till kroppsskada.

Han släpptes på söndagsmorgonen efter förhör.

Trafikverket: Våldsam frontalkrock

Enligt Trafikverket har husbilen och en av personbilarna frontalkrockat.

– Denna frontalkrock har varit ganska våldsam. Sen har det dessutom kommit två bilar som kört in i den här kollisionen, säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket, till TV4.

– Det är E4 men den är inte mötesseparerad utan det är mötesmöjligheter. Så av någon anledning har någon kommit över på andra sidan, fortsätter han.

Meddelande till allmänheten: Håll undan

Räddningstjänsten gick i samband med olyckan ut med ett meddelande till allmänheten. De bad bilister vara extra uppmärksamma och hålla undan för brådskande ambulanstransporter efter den svåra olyckan.

Ambulanstransporterna gick till Sundsvalls sjukhus och Hudiksvalls sjukhus, skriver Helahälsingland.

Vägen stängdes av

Larmet om olyckan kom vid 17.30-tiden.

Räddningstjänsten, sex ambulanser och en ambulanshelikopter skickades till platsen, enligt Helahälsingland. Vägen stängdes av under flera timmar, men har nu öppnats igen

Ett vittne som Aftonbladet pratat med blev fast i de långa köerna efter olyckan.

– Det var avstängt i båda körriktningarna i drygt två timmar. Jag såg fem polisbilar, tre ambulanser och brandbilar, så det var mycket som var i vägen, säger vittnet.

Det är oklart hur olyckan inträffat.

– Det får polisens utredning visa. Men det är inget fel på väder och väglag, säger Andreas Wikström vid räddningstjänsten.

Publisert: