Fortsatt sökande efter försvunna Nathalie, 21

Mobilen pejlad – polisen utesluter inte brott

21-åriga Nathalie från Eksjö har varit försvunnen sedan i lördags.

Försvarsmakten har kopplats in i sökandet – efter att man pejlat hennes mobil.

En förundersökning om misstänkt människorov har inletts.

21-åriga Nathalie från i Eksjö i Jönköpings län har varit anmäld försvunnen sedan i lördagskväll.

Under fredagskvällen var hon på en personalfest och på lördagen skulle hon ta tåget till Malmö för att träffa sin bror, men hon kom aldrig fram.

Sedan dess har polis och Missing People sökt henne utan reslutat.

– Vi har sökt under natten och då hon inte är anträffad fortsätter sökandet under dagen, säger Åsa Willsund vid polisens ledningscentral.

Kopplat in militären

Under tisdagsmorgonen kopplades även räddningstjänsten och Försvarsmakten in. Från försvaret arbetar ett hundratal soldater, befäl och rekryter från Eksjö garnison samt Hemvärnet med söket. Till sin hjälp har de bland annat bandvagnar och mc-ordonnanser.

– Vi har fått order från polisen om ett sökområde i terrängen där vi arbetar så länge som det behövs, säger Maddelena Lago, informationschef på Göta ingenjörregemente.

Polisen misstänkte först inget brott i samband med försvinnandet men under tisdagsmorgonen meddelade man att en förundersökning gällande människorov inletts.

– Då försvinnandet är så oväntat kan vi inte utesluta att det har hänt något och vi har inte hittat något som tyder på att hon skulle ha velat ge sig av självmant, säger Åsa Willsund.

Två personer har tagits in för förhör men har släppts. Ingen av dem är misstänkta för brott uppger polisen.

Pejlat mobilen

Under måndagseftermiddagen lyckades polisen pejla Nathalies mobiltelefon i ett skogsområde i närheten av Eksjö.

– Vi har gjort en positionering av hennes telefon och det är där vi söker nu. Samtidigt vill vi inte låsa oss för mycket vid det i nuläget då vi inte vet om hon har haft telefonen med sig, säger Åsa Willsund.

Vid 10-tiden på tisdagen meddelade polisen att sökandet intensifierats och att man nu söker inne i Eksjö, i bland annat grönområden och i trädgårdar.

Vid lunchtid inledde Missing People en ny skallgångskedja i området där mobiltelefonen pejlats. Organisationen räknar med att minst lika många som i går ska närvara, 60–70 personer.

– Det här är ett området med en radie på 2 kilometer som vi letar i. Dagtid har det gått skapligt att genomföra sök här men när mörkret faller är det svårare. Det är skog, snö och knöligt och backigt, säger Tessan Jigford, pressansvarig på Missing People.

Oklart om hon klev på tåget

Polisen har konstaterat att Nathalie köpt en tågbiljett till Malmö men det är ännu oklart om hon verkligen klev på tåget då biljetten inte scannats in, vilket inte alltid sker.

Aftonbladet har tidigare pratat med Nathalies syster Sussi som uppger att familjen är mycket oroliga.

– Hon är som vilken 21-åring som helst och har ingen anledning att försvinna. Hon har ett fast jobb, bostad och stort umgänge. Hon har en chartersemester inbokad på fredag men passet ligger kvar hemma, berättar systern om Nathalies försvinnande.

Publisert:

LÄS VIDARE