Här slog våldsmannen till

NYHETER

Polisen kan med säkerhet knyta sex övergrepp till den våldsmannen som härjar i Nyköping.

Polisen manar till vaksamhet och boende uppmanas stänga fönster och dörrar.

Här är platserna där mannen slagit till den senaste veckan:

Natt till lördag 2 augusti

Strax efter midnatt, klockan 00.10 misshandlar mannen en 18-årig kvinna vid Vallarna i Nyköpingshus. Mannen ska ha gjort utfall med en trasig flaska och ska ha skadat flickan i handen. Mannen flydde från platsen då personer dyker upp i närheten.

En knapp timme därefter slår mannen till på nytt. Klockan 01, natten till lördagen utsätts en 17-årig flicka för ett våldtäktsförsök på Bruksgränd, alldeles intill Vallarna. Händelsen rubriceras som försök till våldtäkt av polisen. Mannen skräms från platsen.

Klockan 03 har mannen tagit sig in till Jupitervägen i östra delarna av Nyköping. Våldsmannen tar sig upp på taket till flerbostadshuset och hoppar sedan ner på balkongen. Där klev han in i bostaden genom en öppen balkongdörr. Lägenhetsinnehavarna kastade en parfymflaska mot mannen som flydde från platsen. Händelsen rubriceras som grov stöld.

Natt till söndag 3 augusti

En flicka i övre tonåren utsätts för sexuellt ofredande klockan 01. För tredje gången slår mannen till vid Vallarna i Nyköpingshus, en populär samlingsplats i närheten av Nyköpingsån. 

Natt till tisdag 5 augusti

Våldsmannen tar sig in till ett par på Brunnsgatan i närheten av Vallarna vid fem-tiden på morgonen. Han klättrar in i lägenheten där en man och en kvinna ligger och sover. Gärningsmannen börjar tafsa på kvinnan i sängen, Händelsen bedöms som försök till våldtäkt. Paret vaknar och mannen flyr från lägenheten.

Minuter senare slår han till på nytt.

21-åriga Linda Davidsson var på väg till jobbet vid 05-tiden på tisdagsmorgonen då en man plötsligt hoppar på henne bakifrån och håller för hennes näsa och mun med spritindränkta handskar. Övergreppet sker på cykelvägen vid Folkungavallen i västra delen av Nyköping. Linda lyckas slita sig loss och våldsmannen skräms än en gång på flykt. 

Källa: Fredrik Wallén, informationschef vid polisen i Nyköping.