Han dödade bin Ladin

1 av 3 | Foto: Matt Bissonnette, 36, under en övning.
NYHETER

Här är mannen som dödade Usama Bin Ladin.

Specialsoldaten Matt Bissonnette, 36, från Alaska var först in när amerikanska trupper stormade bin Ladins gömställe i Pakistan.

Den 11 september i år släpps boken ”No easy day: The firsthand account of the mission that killed Osama Bin Laden".

Men redan nu släpps de första bilderna på mannen som var först in genom dörren då de amerikanska Navy Sealsoldaterna stormade bin Ladins gömställe: Matt Bissonnette, 36, från Wrangel i Alaska.

Skriven under pseudonym

Enligt Fox News tillhör Bissonnette den specialstyrka från Alaska som genomförde operationen, och enligt samma nyhetssajt är det även Bissonnette som ligger bakom den kommande boken – även om den är skriven under pseudonymen ”Mark Owen”.

Boken har upprört både tidigare och aktiva Navy Sealsoldater, som hoppas att boken stoppas innan den når handeln, eftersom de är rädda att Bissonnette ska avslöja hemlig information om förbanden i sin bok.

För att skydda övriga soldater som var inblandade i operationen i Pakistan har Bissonnette bytt ut samtliga namn i boken.

Kan bli film

Enligt New York Post har Bissonnette nyligen haft möten med både Steven Spielberg och det kommersiella tv-bolaget HBO, i hopp om att göra en actionfilm baserad på boken.