Littorin är redo för ny karriär

Är ”street pastor” och hjälper nödsatta i London

Sven-Otto Littorin.
Sven-Otto Littorin.

Från arbetsmarknadsminister till ”street pastor”.

Nu talar Sven Otto Littorin ut om skandalen som förändrade hans liv.

– Jag kände mig som världens mest ensamma och övergivna person, berättar han för tidningen Dagens Industri.

Det har gått två år sedan den då moderate politikern Sven Otto Littorin avgick som arbetsmarknadsminister under Almedalsveckan, efter att Aftonbladet konfronterat honom med uppgifter om att han skulle ha köpt sex.

Nu berättar han om den svåra tiden efter skandalen, men också om sitt nya liv i en hyrestvåa i den fashionabla förorten Richmond, London, och om hur han arbetar genom sitt företag, vilket stundtals är lite ensamt.

”Street pastor”

Nästan varje söndag säger han sig gå till kyrkan St Mary Magdalene för att delta i gudstjänsten.

På fredagarna händer det att han besöker kyrkan, då för att agera som "street pastor" i orange väst. Han delar ut filtar, vatten och tofflor till behövande och hjälper till där det behövs.

– Det känns meningsfullt. Man gör något som inte är excelark och budgetproppar, utan det är på riktigt. Och gänget jag går med har ingen susning. För dem är jag svensken Sven, och det är jätteskönt.

Överens med exfrun

Sven Otto Littorin uppger att han någon gång i framtiden kommer flytta tillbaka till Sverige.

Han berättar att han mår bra, bättre än han gjort på "väldigt många år" och att han nu börjar bli redo för en ny karriär, även om det inte direkt är "någon störtflod av jobberbjudanden".

Något Sven Otto Littorin glädjer sig mycket åt är att han och exhustrun har försonats efter en infekterad vårdnadstvist.

– Jag och min exfru gjorde en överenskommelse och nu är vi vänner igen, så det är otroligt skönt. Mina barn är här ofta och min äldsta dotter tar studenten i år och planerar att flytta till London i höst, det blir jättekul!

Publisert: