Isabel, 6, kan ha kidnappats till Mexiko

avIvar Nilsson

Försvann från sitt sovrum under natten

Sökandet efter den sexåriga Isabel Celis utökas.

Polisen misstänker nu att hon kan ha kidnappats till Mexiko.

Samtidigt har ett möjligt vittne som synts på övervakningsbilder trätt fram.

Sökandet efter den försvunna Isabel Celis, 6 fortsätter. Det var för drygt en vecka sedan som hon försvann från sitt sovrum i staden Tucson i Arizona. Föräldrarna nattade henne som vanligt på kvällen, men på morgonen var hon försvunnen. Enligt Abc news ska fönstret i sovrummet ha varit öppet.

Utökar sökandet

Polisen misstänkte tidigt att flickan kunde ha kidnappats – misstankar som har förstärkts ju längre tid som har gått sedan försvinnandet. Efter att inledningsvis ha koncentrerat sökandet till familjens hemstad, utökar nu polisen sökandet och vänder bland annat blicken söderut mot Mexiko.

– Tanken att någon korsat gränsen, plockat Isabel och sedan åkt tillbaka till Mexiko är faktiskt realistisk, säger tidigare FBI-agenten Brad Garrett till Abc news.

Bland annat har den amerikanska polisen bett sina mexikanska kollegor om hjälp att söka igenom hotell, bussterminaler och företag i gränsstaden Sonora, där även en bild av Isabel cirkulerar.

Vittne kan ha hittats

Samtidigt fortsätter polisen jakten på vittnen, bland annat fem personer, tre kvinnor och en man, som på övervakningsbilder syns lämna en nattklubb ett kvarter från familjens hus vid tiden för Isabels. En av männen har nu kontaktat polisen, men de vill i nuläget inte säga vad han har berättat.

Flickans föräldrar har gått ut med en belöning på 6 000 dollar, cirka 40 000 svenska kronor, till den som kan lämna information om hennes försvinnande.

De har också vädjat offentligt till eventuella kidnappare att lämna tillbaka deras dotter.

– Snälla, snälla berätta för oss vad ni vill ha. Vi gör allt för henne. Vi letar efter dig Isa, sa flickans pappa Sergio Celis.