Bok lär svenska män köpa sex i Thailand

NYHETER

"Ett Disneyland för vuxna, fast ridningarna är bättre"

Det är boken som ska lära svenska män att köpa sex.

Och den säljs på ett av Vings största hotell i thailändska Phuket – intill resebolagens pärmar.

"Prostitutionsguiden" marknadsförs som en "överlevnadsguide för den skandinaviske mannen till Thailand".

Den säljs i hotellets reception, jämte resebolagens pärmar och svenska dagstidningar, och beskriver resmålet som "ett Disneyland för vuxna, fast ridningarna är bättre".

Hur billigast köpa sex

Det avslöjas i författaren Jennie Dielemans nya reportagebok Välkommen till paradiset, uppger Svenska Dagbladet.

Reportageboken granskar turistindustrins koppling till sexhandeln i tredje världen. Enligt Dielemans är "prostitutionsguiden" en handbok om "hur man ska köpa billigast sex på bästa sätt".

– En enda bok säljs på hotellet och det är den här, säger hon till SvD.

Men boken ger inte bara tips på hur man ska köpa sex.

Den beskriver det också.

Sex en "kroppsfunktion"

Och enligt guiden ska den thailändska sexualiteten skilja sig helt från exempelvis den svenska. Sex i Thailand kan nämligen närmast beskrivas som en "kroppsfunktion" utan koppling till kärlek.

Det utpekade hotellet heter Phuket Ocean Resort och ligger på Patong Beach. Dielemans berättar i sin bok, som utkommer nästa vecka, hur sexköpare öppet tar upp unga tjejer till rummen.

Magdalena Öhrn, informationschef på Ving, säger – efter att ha varit i kontakt med sina kolleger i Phuket – att någon bok nu inte finns på det berörda hotellet.

– Hotellet säljer inte någon form av böcker eller tidningar utan hänvisar till andra butiker. Det finns en bokhylla i hörnet av receptionen där gäster lämnar kvar gamla böcker, kanske är det där skriften funnits. I så fall är det ett misstag och både Ving och hotellet tar avstånd från detta, säger hon.