Nyheter

Bloggpanelen utsedd

Av: 

Lisa Olsson

NYHETER

Ett steg närmare priset

I Stora Bloggprisets panel ingår Sveriges främsta bloggare och det är de som ska sköta nomineringarna.

Vinnarna i de sju kategorierna avgörs sedan av folket.

Aftonbladet har med hjälp av Bloggportalen utsett de 100 mest inflytelserika bloggarna i Sverige som sedan har bjudits in till panelen. Inbjudan har baserats på de mest länkade, mest vald som favorit och mest trafikerade bloggarna enligt Bloggportalen.se.

- Vi har dessutom specialinbjudit tio bloggare som vi gärna vill ha med i bloggpanelen tack vare sin stora kunskap om bloggar och gedigna erfarenhet, säger Daniel Feldt, redaktör för Bloggportalen.

De som vill vara med har i sin tur fått bjuda in en till bloggare. Var och en i panelen kommer att nominera minst en kandidat var i de sju kategorierna.

Omröstning på nätet

Därefter kommer de fem mest nominerade bloggarna i varje kategori bli föremål för en omröstning på Storabloggpriset.se. De sju kategorierna är följande: Mode, Sport & Fritid, Livsstil, Politik & Samhälle, Vardag, Nöje & Kultur och Prylar & Teknik. Dessutom finns det ett hederspris som kommer att utses av Aftonbladets och Aftonbladet.ses chefredaktörer Jan Helin och Kalle JungKvist.

– Med Stora Bloggpriset vill vi premiera de bästa bloggarna i Sverige. Inte bara de största. Det är därför vi använder oss av en bloggpanel som i sin tur nominerar bra kandidater. Hade man fått rösta på vem som helst tror vi att det mest gynnat stora och kända bloggprofiler på bekostnad av små bloggare, säger Aftonbladets communitychef Andreas Aspegren.

Vinnarna får ta emot priset på en gala den andra februari.

ANNONS EXTERN LÄNK

BLACK FRIDAY: Massor av rea på populär elektronik. Robotdamssugare, hörlurar, TV. Passa på att köp innan de tar slut

Webhallen

Stora Bloggpriset
Publisert: