Carola leddes ut bakvägen

Av: Sofie Strandberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Stjärnan höll låg profil och dolde sitt ansikte

Carola Häggkvists ansikte täcks över av en man medan de lämnar Ystads tingsrätt bakvägen efter vittnesmålet på onsdagen.
Foto: DRAGO PRVULOVIC/SCANPIX
Carola Häggkvists ansikte täcks över av en man medan de lämnar Ystads tingsrätt bakvägen efter vittnesmålet på onsdagen.

Här lämnar Carola Häggkvist Ystad tingsrätt.

Iklädd en bylsig tröja med huva och stora solglasögon leddes stjärnan ut bakvägen av en okänd man efter sitt vittnesmål.

– Jag är här för att stå upp för henne, säger Carola till rätten.

Flera av Sveriges mest folkkära artister är kallade som vittnen i rättegången mot våldtäktsanklagade Tito Beltran. Under onsdagen fortsatte rättegången och Robert Wells och Carola Häggkvist ger sina versioner av händelsen. Först ut var Carola Häggkvist, som var klädd i en mörk, bylsig tröja med huva och bar stora solglasögon.

Efter vittnesmålet lämnade Carola Ystad tingsrätt under stort hemlighetsmakeri. Till skillnad från övriga vittnen försvann hon ut via en sidoingång. Huvan var uppdragen och täckte ansiktet. Hon leddes ut av en okänd man som höll ett fast grepp om sångerskan.

Bad tillsammans med barnflickan

Carola var med under turnén 1999 då den påstådda våldtäkten ska ha ägt rum. Enligt Carola var det uppenbart att Maria Lundqvists barnflicka hade blivit utsatt för någon form av övergrepp. Maria Lundqvist berättade för Carola om den påstådda våldtäkten morgonen efter.

Carola säger också att hon personligen pratade med barnflickan under en bussresa. Flickan var blek och tystlåten - ett offer, enligt Carola, som ger Häggkvist gav sitt helhjärtade stöd åt den då 18-åriga barnflickan.

– Barnflickan var väldigt ledsen och skärrad och jag måste säga...chockad och skamsen och visste inte hur hon skulle uttrycka sig. Annat än att hon varit med och blivit sexuellt utnyttjad. Jag är inte säker på om hon använde ordet våldtagen.

– Men det är därför jag är här i dag. För att stå upp för henne.

"Utsatt för ett övergrepp"

Flickan hade en kristen bakgrund vilket förenade de två.

– Jag lyssnar på henne. Hon berättar att hon är kristen troende. Jag minns att jag tog hennes händer och frågade om hon vill be. Det gjorde vi, det var en omsorgsbön, säger Carola.

– Det här var en ung flicka som var oskuld. Det var uppenbart att hon var utsatt för ett övergrepp.

Den före detta polisen Monica Dahlström-Lannes ligger bakom polisanmälan mot Tito Beltran. Enligt henne ska Carola ha varit orolig inför rättegången.

– Hennes manager ringde mig och sa att hon var så orolig och att hon inte skulle få något eget rum på tingsrätten, säger Dahlström-Lannes till rätten.

Publicerad: