8-åring hängde sig i skolslipsen

Lille Joshua ville inte leva utan sin mamma

LONDON. Sorgen efter mamma blev för stor.

Till slut orkade inte

8-årige Joshua längre.

Han hängde sig själv – med skoluniformens slips.

Foto: Foto: PRIVAT
”ett underbart barn” Joshua Aldred blev bara 8 år. ”Vi är förkrossade”, säger hans pappa Jason.

Tragedin inträffade i engelska Lytham St Annes

i torsdags kväll.

Joshua Aldred, 8, hittades då medvetslös i sitt rum av sin farmor. Pojken, som enligt Sky News hade hängt sig, fördes i ilfart till sjukhus. Men alla upplivningsförsök var förgäves, och under natten till i går dödförklarades pojken.

– Det är ett underbart barn som tagits från mig. Vi stod varandra otroligt nära, säger pojkens pappa, Jason Aldred.

Två dödsfall i familjen

Joshua hade under det senaste året genomlidit två tragedier. Den 17 mars förlorade han sin mamma i bröstcancer och förra sommaren dog pojkens farfar av prostatacancer.

– Utåt sett så verkade mitt vackra barn hantera det beundransvärt. Joshua trivdes i skolan och hans lärare hade tagit extra hand om honom efter att hans mamma dog. Men han saknade henne och pratade ofta om henne, säger Jason Aldred.

Även pojkens klasskamrater på privatskolan King Edward VII and Queen Mary School var under gårdagen förkrossade efter dödsbudet.

”Alla saknar honom”

– Vi pratar med barnen och deras föräldrar och försöker stötta dem. Joshua var en fantastisk pojke och alla kommer att sakna honom, skrev skolan på sin hemsida.

Familjen ser barnets död som en tragisk olycka.

– Vi är säkra på att han bara planerade att få lättare skador, och vi är förkrossade över att hans rop på hjälp gjorde att han togs ifrån oss, säger pappan.

Den lokala polisen försöker nu hitta svar på exakt hur dödshängningen gick till och en obduktion ska äga rum inom de närmaste dagarna.

Carina Bergfeldt