Tak rasade in i mässhall i Finland

NYHETER

Hundar genomsöker rasmassor

En del av taket på mässhallskomplexet i finländska Jyväskylä rasade in på lördagsmorgonen. Strax efter olyckan var det oklart om några människor befunnit sig i hallen då raset inträffade.

Under lördagen skulle myndigheterna skulle med hjälp av hundar söka igenom platsen, men det arbetet försvårades av fara för ytterligare ras.

De som arbetade i hallen på lördagsmorgonen har meddelat att ingen arbetskamrat saknas efter raset. De hörde att taket började rämna och hann springa ut.

– Men vi kan inte utesluta att människor inte har skadats, säger räddningsledaren Pentti Partanen till Iltasanomas nättidning.

– Det som finns kvar av väggar och tak stöttas upp provisoriskt. När det är gjor kan räddningsmanskap och hundar skickas in i området, säger Partanen.

Det är en tredjedel av taket och ytterväggarna på den nyaste delen av mässhallen Jyväskylän Paviljonki som rasat. I mässhallen har man hållit på att montera ner konstruktionerna från mässan Next Step. Snömassor på taket antas ha varit åtminstone en delorsak till olyckan. Raset har skett över en yta på 2 000-3 000 kvadratmeter av mässhallens totalt 8 000 kvadratmeter.

Taket är av trä, och under det finns takelement av trä. Huvudentreprenör för bygget var Skanska.

Mässhallskomplexet ägs av stiftelsen Jyväskylän Paviljonkisäätiö, som hyr ut hallarna.

TT , aftonbladet.se